Изтекли американски документи разкриват, че разногласия в руския апарат за

...
Изтекли американски документи разкриват, че разногласия в руския апарат за
Коментари Харесай

Изтекла информация от Пентагона разкрива разногласия за броя на руските жертвите във войната

Изтекли американски документи разкриват, че различия в съветския уред за сигурност са довели до обвинявания към Министерството на защитата, че е занижило съзнателно броя на жертвите във войната в Украйна. До момента Русия съвсем не разяснява обществено мащаба на смъртните случаи във войната, само че досиетата демонстрират, че службата за сигурност ФСБ е удостоверила, че чиновниците не регистрират цялостния брой на смъртните случаи в редицата на съветската национална армия, наемниците на „ Вагнер “ и други.

Русия от своя страна предизвести, че изтеклата информация може да е подправена , само че Съединени американски щати отхвърлиха това изказване . Въпреки това детайлностите удостоверяват това, което към този момент беше широкоизвестно, а точно, че съветските военни сили и групи за сигурност постоянно са имали различия по отношение на метода, по който се води войната в Украйна, и че Русия е избягвала да оповестява броя на починалите и ранените . Съобщената от ФСБ цифра за съвсем 110 000 жертви до февруари към момента е надалеч по-ниска от цифрите, посочени по-рано тази седмица в изтеклите американски секретни документи, съгласно които съветските загуби се правят оценка на сред 189 500 и 223 000 жертви, като 35 500-43 000 души са починали при бойни дейности. Последните публични данни на Русия датират от септември предходната година, когато беше доказана гибелта на 5937 военнослужещи. В същия документ се споделя, че непълното отчитане на жертвите акцентира „ продължаващото отвращение “ на военните сили да оповестяват неприятни вести по веригата на командването.

В различен изминал документ , обозначен като строго конфиденциален , се загатва за „ осведомителна война “ сред Министерството на защитата и ръководителя на наемниците на „ Вагнер “ Евгений Пригожин през февруари. Пригожин неколкократно упреква армията, че е спряла доставките на муниции, до момента в който хората му са се борили за завладяването на Бахмут в Източна Украйна. В изтеклата информация се цитират чиновници на министерството, които оферират да се намерят „ равностойни съдружници, които да се борят с Пригожин, вместо да го вършат сами „. Показателно е, че се твърди, че забележителните загуби , понесени от Националната армия на Русия, „ евентуално ще попречат на опитите на Москва да обезпечи цялостна сигурност на всички анексирани територии “.

Засега не е известно доста за самоличността на индивида, разкрил секретната информация , само че „ Washington Post “ заяви, че той е фен на оръжията на 20 години, който работи във военна база на Съединени американски щати . Според медията въпросният човек е транскрибирал, а по-късно е напечатал наличието на класифицирани документи, до които е имал достъп в базата, а по-късно е разгласил фотоси на самите документи. Сред страниците с документи, които са фотографирани, има и една оценка на Съединени американски щати за „ унищожителната акция на Русия “ в източната част на Донбас в Украйна. В нея се споделя, че в случай че не се стигне до „ непредвидено възобновяване “ на целостта на съветските сили, Украйна ще успее да осуети военните цели на Москва, „ което ще докара до продължителна война и след 2023 година “.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрече съмнение , че Съединени американски щати може да са обявили документите съзнателно . Той добави, че Вашингтон евентуално се е опитал да „ заблуди врага, а точно Руската федерация “ . Друга изтекла информация обаче сочи, че Главното оперативно ръководство на Русия е оповестило сполучлива интервенция при започване на февруари, целяща да убеди украинското разузнаване в евентуална взаимна руско-беларуска атака. Докато военната акция на Русия на изток беше в застой в навечерието на годишнината от войната, имаше известия за съветско военно скупчване в Беларус за обновяване на несполучливата инвазия от беларуска територия през миналата година. Киев беше заставен да промени проекта на военните си сили, с цел да отбрани региона от възможни набези, като ги отклони от фронтовата линия на изток и юг. В изтеклия документ се цитира почитан чиновник на дирекцията, който предлага още две етапи на интензивност през март, „ с цел да се заблудят в допълнение украинските сили “ . От секретните данни излиза наяве още, че предлагането е било изпратено на военния шеф на Беларус за утвърждение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР