Окръжният съд във Варна уважи исканията на наблюдаващите прокурори от

...
Окръжният съд във Варна уважи исканията на наблюдаващите прокурори от
Коментари Харесай

Задържане под стража за четиримата строителни измамници

Окръжният съд във Варна почете настояванията на наблюдаващите прокурори от Окръжната прокуратура и дефинира четиримата мъже, привлечени като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел, да останат в ареста. Те са упрекнати и за измами, осъществени след прелиминарен сговор и в огромни размери като продължавани закононарушения, както и за разнообразни типове изнудване.

К.Ж. (40 г.), Г.Ж. (23 г.), Д.Д. (46 г.) и М.С. (36 г.) са арестувани на 15 май 2024 година, откакто в хода на следствие, почнало през 2023 година след самосезиране от репортаж в централна медия на Окръжната прокуратура във Варна, са събрани задоволително доказателства за тяхната съпричастност към активността на проведена незаконна група, участниците в която са прикривали незаконните си дейности зад осъществяване на мними строителни действия. Данните, събрани досега, касаят интервал от две години.

Разследването по досъдебното произвеждане е открило, че четиримата мъже са представяли себе си като строителни бизнесмени. Възползвали са се най-вече от възрастни и самотно живеещи хора, чиито домове се нуждаели от някакви поправки, на които са предложили да осъществят строително – ремонтните действия на много ниски цени. След започване на работата те задействали незаконна скица за изнудване, заплашване и принуждаване на по този начин наречените им клиенти за спомагателни заплащания, неведнъж в огромни размери. В нито един от случаите групата не завършвала ремонтните действия. 

Обвиняемите са престъпно проявени, а един от тях е и осъждан, като действията по актуалното досъдебно произвеждане са осъществени в изпитателен период по предишно му наказание. Трима от четиримата са проявени точно с осъществени от тях измами.

Работата по документиране и доказване на осъществените от проведената незаконна група закононарушения продължава. Разглеждат се и постъпили на по-късен стадий сигнали, касаещи активността на четиримата обвинени.

Определенията на Окръжния съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР