Изследване, проведено в Нидерландия, показва, че максималната продължителност на живота

...
Изследване, проведено в Нидерландия, показва, че максималната продължителност на живота
Коментари Харесай

Колко е максималната възраст, до която може да живее човек, според науката

Изследване, извършено в Нидерландия, демонстрира, че оптималната дълготрайност на живота на дамите е 115.7 години. При мъжете тя е малко по-ниска – 114.1 години, само че даже и по този начин това е доста дълъг интервал.

До този извод са стигнали статистици от университетите Тилбург и „ Еразъм “ в Ротердам.

Те са проучили данни от 75 000 души, умряли в Нидерландия през последните 30 години. Един от тримата учени, провели проучването, професор Джон Айнмал, е представен от Medical Express да споделя:

Средно хората живеят по-дълго, само че най-възрастните от нас не са живели по-дълго през последните тридесет години. Тук сигурно има някаква стена. Разбира се, междинната дълготрайност на живота се е нараснала. Въпреки това оптималният таван не се е трансформирал.

Само с цел да уточним, че не става въпрос за предстояща дълготрайност на живота, а за действителна дълготрайност на живота. Докато терминът „ дълготрайност на живота “ се отнася до оптималния брой години, които човек може да преживее, терминът „ предстояща дълготрайност на живота “ се отнася до приблизителния или междинния брой години, които човек може да чака да преживее.

Тези констатации корелират с изследване, извършено в Америка.

Там откривателите са разкрили сходна граница на продължителността на живота. Те са открили, че оптималната дълготрайност на живота на човек доближава своя връх през деветдесетте години и е малко евентуално да се усили над 115 години.

Тези числа са в несъгласие с историята на французойката Жана Луиз Калмент, която е живяла зашеметяващите 122 години. Макар и да е индивидуален случай.

Световната рекордьорка е най-възрастният човек, живял в миналото – родена е през 1875 година и е умряла през 1997 година Не се знае дали нейното достижение в миналото ще бъде надминато.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР