Израелският шекел падна спрямо щатския долар до най-ниското си ниво

...
Израелският шекел падна спрямо щатския долар до най-ниското си ниво
Коментари Харесай

Израелският шекел се срина до исторически ниско за 8 години ниво

Израелският шекел падна по отношение на щатския $ до най-ниското си равнище от съвсем 8 години на фона на ескалацията на спора в Близкия изток. За това свидетелстват борсовите данни. 
 
В най-ниската точка преди 8 години курсът доближи 3,9333 шекела за $. Днес израелската валута се търгуваше на равнища 3.9290 шекела (плюс 2.35% от цената на предходния търговски ден).
 
На фона на отслабването на шекела Банката на Израел реши да продаде запаси на стойност до 30 милиарда $, с цел да стабилизира пазарите, оповестява Bloomberg, базирайки се на изказване на Централната банка на страната. Целта на работата на пазара през идния интервал е да се изглади неустойчивостта на курса на шекела и да се обезпечи нужната ликвидност, се споделя в изказване на регулатора.
 
Обявената мярка ще бъде първата интервенция на Банката на Израел от към две години и първият път в историята, в който тя ще продаде щатски долари. Освен продажбата на запаси, централната банка ще обезпечи ликвидност на пазара и посредством суапове до 15 млрд.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР