Израелският премиер заяви във видеообръщение, че страната му е във

...
Израелският премиер заяви във видеообръщение, че страната му е във
Коментари Харесай

Нетаняху във видеообръщение: Израел е във война, ще победи

Израелският министър председател съобщи във видеообръщение, че страната му е във война. Бенямин Нетаняху увери, че Израел ще победи в тази война и че врагът ще заплати цената за офанзивата си. По-рано през днешния ден в изненадваща интервенция палестинското придвижване " Хамас " изстреля стотици ракети по Израел.

Израелски източници оповестяват за шестима убити и над двеста ранени при огромната офанзива.

Европейският съюз и редица страни оповестиха, че осъждат офанзивите на Хамас против Израел и приканват за прекъсване на насилието.

Европейският представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи в обръщение в обществената мрежа Екс: " Осъждаме недвусмислено офанзивите на Хамас. Това ужасяващо принуждение би трябвало да бъде прекъснато неотложно. Тероризмът и насилието не позволяват нищо ".

" Германия също осъжда изрично терористичните офанзиви, идващи от Газа против Израел ", съобщи немският външен министър Аналена Бербок. Тя сподели, че страната й е изцяло солидарна с Израел и с неговото право, обезпечено от интернационалното законодателство, да се пази против тероризма.

" Потвърждаваме още веднъж отхвърлянето на тероризма и привързаността си към сигурността на Израел ", се споделя в изказване на френското външно министерство.

" Италия поддържа правото на Израел да се пази против бруталната офанзива, която се прави на нейна територия ", обявиха от италианското държавно управление.

 Лондон осъжда ужасяващите офанзиви на Хамас против Израел. Изявление в този дух направи английският външен министър Джеймс Клевърли.

" Англия ще поддържа постоянно правото на Израел да се пази ", добави министърът в Екс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР