Израелският авиационен удар на 7 септември по химически завод в

...
Израелският авиационен удар на 7 септември по химически завод в
Коментари Харесай

Израел нанесъл авиационен удар по завод на Северна Корея

Израелският авиационен удар на 7 септември по химически цех в Сирия разкрил загадка стратегия за основаване на оръжие за всеобщо поразяване, реализирана в партньорство сред Сирия, Северна Корея и Иран, твърди съветският уебсайт x-true.info. Според известия на сирийски опозиционни медии, ударът е нанесен в четвъртък още преди разсъмване. Атаката била ориентирана против Научноизследователския център (CERS) в Масяф. Градът е по средата сред съветската военноморска база в Тартус и Хама, на 80 км югоизточно от съветската база в Латакия, където са ситуирани ЗРК С-400.

Сирийското държавно управление удостовери информацията, като призна за двама убити сирийски военнослужещи.

Независими публицисти по въпросите на сигурността и разузнаването в DEBKA оповестиха за поверителен отчет на Организация на обединените нации, съгласно който през последните 6 месеца са прехванати два северокорейски кораба на път за Сирия.

DEBKA твърди, че прехванатият товар принадлежал на Korea Mining Developing Trading Corp. (Търговска корпорация на Пхенян), включена в черния лист на Организация на обединените нации като главен експортьор на неразрешени ракетни мотори и химически оръжия.

DEBKA също по този начин се базира на източници, съгласно които в химическия цех в Масяф работят северокорейски технолози-химици и инженери-конструктори.

По подобен метод атакувайки сирийския цех по правене на твърдогоривни ракетни мотори и по-скоро химически оръжия, DEBKA прави разумното резюме, че Израел е нанесъл първия боен удар по режима на КНДР.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР