Израел се насочва към международна изолация, тенденция, която само ще

...
Израел се насочва към международна изолация, тенденция, която само ще
Коментари Харесай

Ердоган: Израел се насочва към международна изолация

Израел се насочва към интернационална изолираност, наклонност, която единствено ще се разраства през идващите дни. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява.

Говорейки пред публицисти след осъществяване на молебствия в Истанбул, Ердоган сподели по време на телефонен диалог в четвъртък с американския си сътрудник Байдън, са разискали обширно събитията в Газа, като Ердоган е споделил на Байдън, че в този момент е моментът Съединени американски щати да се намесят.

" Обсъдихме в детайли обстановката в Газа. Специално приканих Съединени американски щати да се намесят в обстановката в Газа, с цел да се позволи рецесията. Там се правят закононарушения против човечеството. От своя страна споделих, че вършим всичко допустимо да се постави завършек на спора “, сподели Ердоган.

В тази връзка Ердоган означи, че обстановката в Организация на обединените нации, където в началото резолюцията за Газа беше подкрепена от 121 страни, а 40 се въздържаха, стартира да се трансформира. „ Сега единствено 10 страни остават на страната на Израел “, сподели той, припомняйки гласуването на Организация на обединените нации за последната резолюция за преустановяване на огъня в Газа.

Израел бомбардира Ивицата Газа от въздуха и от земята, наложи блокада и предприе сухопътна атака вследствие на трансгранична офанзива от Хамас на 7 октомври.

Най-малко 18 787 палестинци са били убити от този момент и близо 51 000 са ранени при израелската офанзива, съгласно здравните управляващи в Газа.

Броят на израелските жертви при офанзивата на Хамас възлиза на 1200, до момента в който 135 заложници към момента са арестувани от палестинската формация в Газа, съгласно публични данни.

Относно продажбата на F-16 от Съединени американски щати на Турция Ердоган сподели, че Байдън му е споделил, че има „ позитивна вероятност “ по въпроса и е подготвен да показа предлагането си пред Конгреса.

След нескончаем развой за закупуване на най-новия модел F-16 и комплекти за надграждане на по-стари модели, Ердоган предложи Турция и Съединени американски щати да одобрят продажбите на F-16 и кандидатурата на Швеция за участие в НАТО почти едновременно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР