Израел получи предупреждение от Египет за потенциално насилие три дни

...
Израел получи предупреждение от Египет за потенциално насилие три дни
Коментари Харесай

Египет предупреди Израел три дни преди атаката на Хамас: Високопоставен американски депутат


Израел получи предизвестие от Египет за евентуално принуждение три дни преди Хамас да хване израелските сили неподготвени в огромна офанзива, сподели в сряда ръководителят на авторитетната комисия по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

„ Знаем, че Египет е предизвестил израелците три дни преди този момент, че сходно събитие може да се случи “, сподели републиканецът Майкъл Маккол пред кореспонденти след брифинг на разузнаването за затворени порти за законодателите по отношение на рецесията.

„ Не желая да встъпвам прекалено много в класификацията, само че беше обещано предизвестие “, сподели той. „ Мисля, че въпросът беше на какво равнище. “

Израел се тресе от най-смъртоносната офанзива в своята 75-годишна история, откакто повече от 1500 екстремисти нахлуха през защитната преграда в Газа в координираната си офанзива по суша, въздух и море в еврейския шабат.

Във Вашингтон президентът Джо Байдън даде обещание да изпрати повече американски муниции и военна техника и изрази омерзение към „ чистото зло “ на избиването на цивилни.

Маккол сподели, че офанзивата може да е била планувана още преди година.

„ Не сме напълно сигурни по какъв начин сме го пропуснали. Не сме напълно сигурни по какъв начин Израел го е пропуснал “, сподели той пред кореспонденти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР