Израел няма да прекрати продължаващата война с Хамас и Израелските

...
Израел няма да прекрати продължаващата война с Хамас и Израелските
Коментари Харесай

Израел си иска заложниците от Хамас, но не на всяка цена

Израел няма да приключи продължаващата война с " Хамас " и Израелските отбранителни сили (ИОС) ще останат в Газа . Това съобщи министър председателят на страната Бенямин Нетаняху, представен от " Джерусалем пост ".

Той уточни, че се популяризират спекулации, че Израел ще постави завършек на войната в Газа, само че акцентира, че това е " погрешно " и " проектът на Израел за  и " преобразяване на Газа в място, което няма да бъде опасност за Израел, ще продължи ".

Нетаняху посочи, че " има червени линии " във връзка с освобождението на заложниците , държани от палестинската формация в анклава.

" В медиите се подвига доста звук към напъните за освобождение на още заложници, по тази причина желая да поясня: Работим за реализиране на нова скица за освобождение на заложниците ни, само че наблягам: Не непременно ", безапелационен бе той.

" Хамас " подготвен да освобождава заложници, само че при същите дейности от Израел

Въпреки митингите, Нетаняху е решен да победи групировката

Относно продължаващите договаряния с посредничеството на Катар, Египет и Съединени американски щати за освобождението на израелските заложници, Нетаняху посочи, че съглашението е в развой на създаване.

Планира се . Източници от Министерството на защитата на Израел показват, че се планува заложниците да бъдат освободени поетапно, като на първо време на независимост ще бъдат пуснати възрастните, болните и дамите.

По време на втория стадий ще бъдат освободени пленени дами бойци на ИОС, а при последния стадий - всички останали заложници, в това число мъже бойци.

Въпреки че " Хамас " упорства за цялостно преустановяване на войната , към този момент Израел изрично отхвърля това.
 Нетаняху и
Нетаняху и " Хамас " остават непреклонни в настояванията си

Неясна е ориста на останалите заложници в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР