Израел е обхванат от политическа треска днес заради възможния неизбежен

...
Израел е обхванат от политическа треска днес заради възможния неизбежен
Коментари Харесай

Задава ли се краят на управлението на Нетаняху

Израел е обзет от политическа тресчица през днешния ден поради вероятния неминуем завършек на рекордно дългото ръководство на премиера Бенямин Нетаняху, разяснява Ройтерс.

След четири поредни парламентарни избори без безапелационен победител в границите на две години 28-дневният мандат за опозиционния водач Яир Лапид да образува ново държавно управление изтича в сряда. И съгласно локалните медии той е покрай коалиция, която ще постави завършек на 12-годишния престой на премиерския пост на Нетаняху (бил е министър-председател и в интервала 1996-1999 година – б.р.).

Шансовете за триумф на Лапид значително зависят от крайнодесния политик Нафтали Бенет, чиято партия „ Ямина “ („ Надясно “) има основни шест депутати в 120-местния парламент.

Бенет (49 г.) се чака да разгласи най-рано през днешния ден дали ще се съюзи с Лапид, водач на демократичната партия „ Йеш Атид “ („ Има бъдеще “).

Но първо Бенет би трябвало да активизира личните си депутати да се причислят към, както го назовават съперниците на Нетаняху, държавно управление на смяната, в което има леви, центристки и десни гракции.

Поредните избори на 23 март още веднъж не дадоха явен победител и възможна коалиция ще бъде нежна и изискваща външна поддръжка от арабските членове на Народното събрание, чиито политически възгледи са надалеч от тези на „ Ямина “.

 Нафтали Бенет
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР