Използването на чайове за отслабване е често използвана практика, като

...
Използването на чайове за отслабване е често използвана практика, като
Коментари Харесай

Чай за отслабване: Ускорете резултатите с тези 7 вкусни чая

Използването на чайове за намаляване е постоянно употребена процедура, като метод за събаряне на килограми и филтриране на тялото от отрови.

Но има ли в действителност сполучлив чай за намаляване, който да топи килограми? Вижте какво споделя науката.

Твърденията са, че чаят подтиква храносмилането, усъвършенства метаболизма и в някои случаи освобождава организма от отрови.

Пиенето на чай е обвързвано с големи изгоди за здравето, в това число отбрана на човешките клетките от увреждане и понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. ( 1 ) ( 2 )

Има разнообразни типове чайове за намаляване, с цел да изберете този, който ще ви помогне, вижте кои са те:

1. Зелен чай за намаляване

Зеленият чай е обвързван с доста изгоди за здравето, в това число загуба на тегло, заради своите хранителни и антиоксидантни свойства.

Процесът, който разрешава на тялото да трансформира храната и напитките в сила, е общо известни като метаболизъм. Зеленият чай може да бъде потребен за намаляване, като оказва помощ на метаболизма на човешкото тяло да бъде по-ефективен.

Проучване, оповестено в Journal of Research in Medical Sciences показва, че непрекъснатата консумация на зелен чай ускорява метаболизма и води до загуба на тегло. ( 3 )

Зеленият чай съдържа кофеин и тип флавоноид, наименуван катехин, който е антиоксидант. Изследванията демонстрират, че и двете съединения могат да ускорят метаболизма, а катехинът може да помогне за разграждането на непотребните мазнини. ( 4 )

Сред необятната гама от изгоди, зеленият чай може да помогне за отбрана на здравето на сърцето, понижаване на високото кръвно налягане, намаление на кръвната захар и повишение на имунната система.

Важно е да се означи обаче, че изгодите от зеления чай за намаляване евентуално няма да даде големи резултати. Въздействието на зеления чай не е толкоз огромно, колкото другите здравословни способи за намаляване, като упражненията, които имат доста по-големи метаболитни изгоди.

Редовното практикуване и здравословното хранене с доста зеленчуци са високоефективни тактики за намаляване. Зеленият чай, употребен дружно с тези способи, може да форсира процеса на намаляване.

2. Чай за намаляване от мента

Голяма част от процеса на намаляване е поддържането на здравословна диета, като средиземноморската диета.

Но може да е мъчно да се придържате към здравословен метод на хранене, в случай че не обичате храни като киноа и кейл.

Желанието за сладки, солени и мазни храни може да улесни отхвърли от диетата и да се върнете към неприятните привички. Прогонете апетита, като пиете ментов чай ​​и си помогнете да се придържате към задачите си с банкет на чайове за намаляване.

Проучване, извършено от Journal of Neurological and Orthopedic Medicine откри, участниците че, хората които непрекъснато вдишват етерично масло от мента на всеки два часа, губят приблизително по 2,20 кг на месец.

Ароматерапевтите, практикуващи ароматерапия, имат вяра, че аромата на мента провокира химически реакции в мозъка, които понижават възприятието на апетит. Ментовият чай също може да помогне за понижаване на подуването на корема. ( 5 )

3. Увеличете силата с чай Ooлонг „ Черен змей “

Най-трудните неща при отслабването са поддържането на сила за тренировки и дисциплината, която е значима с цел да придържате към диетата си.

Чаят от Ooлонг или „ чай от черен змей “ може да ви помогне и на двата фронта.

Този чай е цялостен с катехини като тези в зеления чай. Тези мощни съединения спомагат за метаболизма, което води до високи равнища на сила и ускорена загуба на мазнини. Вкусът му ще ви накара да посегнете към чаша от този чай за намаляване вместо нездравословни лакомства и десерти.

Проучване, извършено от китайския вестник по интегративна медицина, изследва резултата от чая Ooлонг за поощряване на загуба на тегло при 102 затлъстели индивида. Участниците получиха 8 грама чай ​​Ooлонг всеки ден в продължение на 6 седмици. В края на изследването 70% от участниците са изгубили най-малко 0,9 кг, до момента в който 22% са изгубили повече от 2,7 кг. ( 6 )

3. Черен чай

Черният чай е, чай, който е претърпял огромно окисление от типове чай, като зелен, бял или Ooлонг чай.

Окислението е химическа реакция, която се случва, когато чаените листа са изложени на атмосфера, което води до покафеняване и предизвиква присъщия мрачен цвят на черния чай. ( 7 )

Няколко изследвания са открили, че черният чай може да бъде ефикасен, когато става въпрос за намаляване.

Едно изследване на 111 души откри, че пиенето на три чаши черен чай всеки ден в продължение на три месеца доста усилва загубата на тегло и понижава обиколката на талията, спрямо пиенето на друга напитка с кофеин. ( 8 )

4. бял чай

Белият чай е един от най-здравословните чайове и се счита за един от най-естествените.

Този чай за намаляване не се обработва като другите чайове и просто се събира и изсушава на слънце, преди да се опакова и изпрати до питателните магазини покрай вас.

Белият чай съдържа по-високи концентрации на мощни съединения като катехини и полифеноли, в сравнение с другите модифицирани чайове. Тези съединения спомагат за попречване на образуването на нови мастни кафези.

Изследване, оповестено в Journal of Nutrition and Metabolism, изследва резултатите на белия чай върху мастните кафези.

Учените откриха, че антиоксидантът EGCG в белия чай предотвратява образуването на мастни кафези, като оказва помощ за понижаване на наддаването на тегло.

Тези антиоксиданти също форсират разграждането на мазнините, което прави този диетичен чай добър избор за, това дали желаете да отслабнете с чай. ( 9 )

5. Чай Ройбос

Ройбос е жив чай ​​с кестеняв цвят, който е колкото образно прелестен, толкоз и здравословен.

Чаят предлага вкусов профил, сходен на чая от каркаде със сладки и тръпчиви нотки.

Култивира се извънредно в Южна Африка в региона на Седерберг покрай Кейптаун от растението „ червен шубрак “.

Този чай съдържа химично съединяване, известно като аспалатин, което оказва помощ за прекъсване на глада и поддържа възприятието за задоволеност по-дълго.

Проучване, оповестено в The Public Library of Science, демонстрира, че потреблението на чай ройбос може да понижи наддаването на тегло. Аспалатинът в чая ройбос работи за понижаване на хормоните на напрежението като кортизол, който може да провокира апетит и да насърчи задържането на мазнини. ( 10 )

6. Билков чай за намаляване

Билковите чайове включват запарването на билки, подправки и плодове в гореща вода.

Те се разграничават от обичайните чайове, защото нормално не съдържат кофеин и не се вършат от листата на  Camellia sinensis .

Популярните сортове билков чай ​​включват чай от джинджифил, чай от шипка и чай от каркаде (хибискус).

Въпреки че съставките и формулировките на билковите чайове могат да варират доста, някои изследвания са открили, че билковите чайове могат да оказват помощ за понижаване на тежестта и загуба на мазнини.

Въпреки че проучванията са лимитирани, някои изследвания са открили, че билковите чайове, в това число чай ройбос, могат да оказват помощ за понижаване на тежестта и увеличение на загубата на мазнини.

7. Чай Улонг (Oolong) китайски чай за намаляване

Той е част от обичайните китайски чайове за намаляване, който е отчасти окислен, поставяйки го някъде сред зелен чай и черен чай във връзка с окисляване и цвят.

Често се споделя, че има плодов мирис и неповторим усет, макар че те могат да варират доста според от равнището на окисление.

Съдържа примес от полифеноли, които имат зеления и черния чай: катехини (зелен чай) и теафлавини (черен чай). ( 11 )

Още няколко други изследвания демонстрират, че чаят улонг може да помогне за възстановяване на загубата на тегло посредством възстановяване на изгарянето на мазнините и ускорение на метаболизма.

В едно изследване при хора с наднормено тегло или затлъстяване, които пият чай улонг всеки ден в продължение на шест седмици, се счита, че може да е помогнало за понижаване както на телесното им тегло, по този начин и на телесните мазнини. ( 12 )

Улонг обезпечава и кофеин, който може да насърчи загубата на тегло.

Въпреки че са нужни повече изследвания за резултатите на чая улонг, тези открития демонстрират, че улонг може да бъде евентуално потребен за намаляване.

Как пиенето на чай може да помогне при загуба на тегло

Ако вашите питиета нормално са висококалорични, промяната им с ефикасни чайове за намаляване може да докара до загуба на тегло и намаляване. Например, размяната на утринното кафе със захар с чай с нулеви калории, може елементарно да ви спести приема на непотребни калории.

Изследванията демонстрират, че чаят може също да играе директна роля в загубата на тегло. Чайовете съдържат катехини, които могат да ускорят метаболизма, като подтикват тялото да разгражда мазнините по-бързо и да гори повече калории.

Според проучвания катехините са тип растително съединяване с мощни антиоксидантни свойства. ( 13 )

Чаят е изключително богат на четири катехина: епикатехин (EC), епигалокатехин (EGC), епикатехин галат (ECG) и епигалокатехин галат (EGCG). От тези четири, EGCG е най-разпространеният и се счита, че способства най-вече за многото изгоди за здравето на чая, според по-стар обзор. ( 14 )

Надеждни изследвания за чая и отслабването обаче липсват!

Въпреки това, доста изследвания преглеждат резултатите на другите чайове за намаляване под формата на капсули или таблетки, което може да обезпечи на участниците в изследването по-концентрирана доза растителни съединения като EGCG, в сравнение с типична торбичка чай.

Други изследвания не вършат върху хора и в случай че го вършат, размерите са по-малки. Така че са нужни по-големи изследвания при хора, употребяващи сварен чай, преди учените да схванат и да могат по-добре да дефинират евентуалните изгоди за загуба на тегло за хората.

Независимо от това, здравните специалисти са съгласни, че елементарният, неподсладен сварен чай като цяло е здравословен.

Заключение

Зеленият чай е богат на хранителни субстанции и антиоксиданти, които могат да имат редица изгоди за здравето. Чаят също е превъзходен метод да останете хидратирани.

Замяната на висококалорични питиета като сок или сода с чай може да помогне за понижаване на общия банкет на калории и да докара до намаляване.

Освен това доста типове чай са изключително богати на потребни съединения като флавони и катехини, които също могат да оказват помощ за загуба на тегло.

Често задавани въпроси

Какъв чай да пия за намаляване?
Най-добрите чайове за намаляване и понижаване на телесните мазнини са зелен чай, черен чай, улонг чай, бял чай и билковите.
Кога се пие чай за намаляване?
Ако повода да пиете чай е да отслабнете, най-хубавото време да изпиете чаша или две е преди тренировката. Проучване сподели, че EGCG, смесен с кофеин, признат 90 минути преди подготовка доста покачва скоростта на окисляване на мазнините по време на подготовка.

Прочети Още:

  • Диета за намаляване с 10 кг в 8 лесни стъпки
  • Флекситарианска диета
  • Сиртуин диета
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР