Изпълнителното бюро на БСП е изслушало днес депутата Георги Стоилов,

...
Изпълнителното бюро на БСП е изслушало днес депутата Георги Стоилов,
Коментари Харесай

Ръководството на БСП изслушало депутата, чийто брат е сочен за шеф на банда за рекет

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е изслушало през днешния ден депутата Георги Стоилов, чийто брат е апетитен за началник на незаконна група за изнудване, следва на следващия ден Стоилов да бъде изслушан и от ПГ на "БСП за България ". Това заяви пред публицисти заместник-председателят на ПГ на левицата и член на партийното управление Драгомир Стойнев.

Георги Стоилов съобщи пред публицисти, че ще се съобрази с всяко решение на своите сътрудници. Не се срамя от нито едно свое деяние, уповавам се това да не е политическа поръчка, сподели той.

Пред Изпълнителното бюро Стоилов декларирал, че няма никакво отношение към дейностите на брат си и бил безапелационен, че с него в никакъв случай не са имали и бизнес взаимоотношения, а животът им се е развивал по разнообразни пътища.

"Съответно ние не можем да укоряваме някого за връзките на неговия брат и какво тъкмо е правил брат му ", сподели заместник-председателят на ПГ на "БСП за България ". Ако се появи и най-малкото отношение към Георги Стоилов, че има съответни връзки, или съмнение, несъмнено, той би трябвало да понесе своята политическа отговорност, само че на този стадий нямаме причина да се съмняваме в неговите думи, добави Драгомир Стойнев.

В отговор въпрос той разяснява, че в тази ситуация със Стоилов не става въпрос за шуробаджанащина и даде образец какво значи едно семейство да разпределя държавни и общински пари - кметът на община Раднево бил назначил жена си за кметски наместник в село Ресиманово.

В отговор от ГЕРБ обясниха, че брачната половинка на кмета на Раднево е назначена за кметски наместник още през 2004 година, обаче не от мъжа си, а още от починалия кмет Нончо Воденичаров, и против нея няма сигнали и инспекции. "Трябва ли освен това състояние един човек, който работи в полза на хората и селото го поддържа, да бъде заменен, единствено тъй като е родственик на някой от ръководещите в общината ", попита Емил Христов от ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция. Според него това не може да се одобри за укоримо държание, а хората, които работят, би трябвало да бъдат оставени да работят.

Христов насочи контравъпроси към социалистите - дали задържаният в Русе предприемач е правил дарения за предизборната акция на Българска социалистическа партия. Относно опасенията на левицата, че в акцията против брата на Георги Стоилов има политически миг, Емил Христов разяснява, че всевъзможни сходни внушения на Българска социалистическа партия са блян да се избяга от истината. Борбата против престъпността в никакъв случай не може да бъде подбудена от нещо друго с изключение на от желанието на държавно управление да се бори с тази престъпност, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР