Изпълнителният директор на WhatsApp Уил Каткарт (Will Cathcart) потвърди, че

...
Изпълнителният директор на WhatsApp Уил Каткарт (Will Cathcart) потвърди, че
Коментари Харесай

WhatsApp ще показва реклами в Статуси и Канали

Изпълнителният шеф на WhatsApp Уил Каткарт (Will Cathcart) удостовери, че въпросът по внедряването на реклама в известния месинджър към момента не е завършен. Плановете за слагане на реклами в Статус (Status) и Канали (Channels) остават в действие, въпреки и без ясна времева рамка.

В изявление за бразилското издание Folha de S.Paulo, Каткарт засегна тематиката за монетизирането на приложението WhatsApp. Той удостовери, че услугата няма да демонстрира непосредствено реклама на потребителите в чата. Каткарт обаче не изключва опцията рекламата да се появява в други раздели на приложението, в това число Статус и Канали.

От 2018 година Meta (тогава Facebook) към този момент търси способи за внедряване на реклама във функционалността Status на WhatsApp, сходно на функционалността Stories в Instagram. Въпреки това, тези проекти бяха отсрочени през 2020 година заради опасения, че сходен ход може да провокира реакция от страна на потребителите, загрижени за проблемите с поверителността. Въпреки това, както в този момент се оказва, концепцията не е изцяло отхвърлена.

Каткарт споделя, че рекламата може да бъде интегрирана в разнообразни детайли на приложението, в това число и канали — функционалност, която разрешава на потребителите да основават групи с публичен интерес. Това отваря нови хоризонти за бизнеса, като дава опция на притежателите на такива Канали да разпространяват своите артикули и услуги непосредствено в платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР