Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Ватцке заяви, че Борусия Дортмунд приема безусловно

...
Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Ватцке заяви, че Борусия Дортмунд приема безусловно
Коментари Харесай

Борусия прие наказание, което още не е наложено

Изпълнителният шеф Ханс-Йоахим Ватцке съобщи, че Борусия Дортмунд приема абсолютно идното наказване от Германската футболна лига. То ще бъде наложено поради последователите, които нарушиха протоколите против Ковид-19, посрещайки групово тима след успеха в рурското дерби против Шалке.

Ватцке добави, че клубът ще си извлече поучения от случая и добави: "Ще работим взаимно с полицията и здравните управляващи, с цел да избегнем сходни случаи в бъдеще. Клубът има съответни отговорности, които не съблюдава. Извиняваме се за това ".

Борусия Дортмунд завоюва дербито с 4:0 и към 150-200 почитатели поздравиха тима пред подготвителното игрище. Повечето от тях не носеха маски и не съблюдаваха разпоредбите за обществено разграничаване. "Представете си следната картинка. Спечелили сме значим мач и се прибираме вкъщи. Феновете ни посрещат и ни поздравяват, а ние стоим като восъчни фигури в рейса, без да демонстрираме страст. Реално ли звучи? ", продължи Ватцке.

"В края на краищата обаче си има правила, които са доста значими. Подчертавам, доста значими. Все отново никой не слезе от рейса, с цел да чества с нашите последователи ".
Бундеслига 22 кръг, събота 20 февруари  Шалке 04 0:4краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР