Изпадналият в немилост крипто предприемач Сам Банкман-Фрид беше осъден на

...
Изпадналият в немилост крипто предприемач Сам Банкман-Фрид беше осъден на
Коментари Харесай

Изпратиха крипто магнат в затвора за 25 години

Изпадналият в недружелюбност крипто бизнесмен Сам Банкман-Фрид беше наказан на 25 години затвор, откакто бе приет за отговорен за кражба на милиарди долари от клиентите си.

Той беше основен изпълнителен шеф на FTX, която ненадейно банкрутира през ноември 2022 година - оставяйки милиони консуматори без сметките си и неспособни да вършат тегления.

32-годишният можеше да получи до 100 години зад решетките - само че предишния месец юристите му обявиха, че сходна присъда би била " варварска " и петгодишна присъда би била по-подходяща.

Първоначалните отчети споделяха, че той е наказан на 20 години, само че след това това беше поправено на 25, написа The Sun.

Прокурорите желаеха от съдията да затвори Bankman-Fried за 40 до 50 години, аргументирайки се с нуждата обществото да се отбрани от измамника и суровото наказване би възпряло други нарушители.

Бяха основани секрети задни порти, които разрешиха на другата компания на SBF, Alameda Research, да получи достъп до пари, принадлежащи на клиенти на FTX, и да прави рискови залози без тяхно познание.

По време на чуването за присъдата арбитър Луис Каплан сподели, че предприемачът е излъгал на свидетелската пейка, когато е настоял, че не е знаел средствата на клиентите да се употребяват по този метод.

Съдията също разказа изказванието на Банкман-Фрид, че жертвите ще бъдат изплатени напълно като „ подвеждащо и логичен неправилно “.

„ Крадец, който носи плячката си в Лас Вегас и сполучливо залага откраднатите пари, няма право на отстъпка от присъдата, като употребява облагите си от Лас Вегас, с цел да върне това, което е откраднал “, разяснява арбитър Каплан.

Отне единствено пет часа и половина на правосъдните заседатели в Ню Йорк да го осъдят по две обвинявания за машинация и пет за интрига през ноември предходната година - с чуването на някогашни ръководители, които са сключили съглашения за признание на виновността.

FTX имаше дупка от $10 милиарда (£7,9 милиарда) във финансите си, откакто пари, принадлежащи на клиенти, бяха употребявани за правене на рискови
залози на пазарите на криптовалута.

Жертвите на Bankman-Fried - към 80 000 от които са основани в Обединеното кралство - остават без джобове, като някои губят спестяванията си.

Прокурорите дефинираха закононарушенията му като една от най-големите финансови измами в историята на Съединени американски щати.

Превод: GlasNews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР