Изображения в графичен роман, създадени с помощта на системата с

...
Изображения в графичен роман, създадени с помощта на системата с
Коментари Харесай

Създадени от изкуствен интелект изображения останаха без авторски права в САЩ

Изображения в графичен разказ, основани благодарение на системата с изкуствен интелект Midjourney, не е трябвало да получат отбрана на авторските права, се споделя в писмо от Службата за авторско право на Съединени американски щати, забелязано от " Ройтерс ".

Авторът на Zarya of the Dawn Крис Кащанова има право на авторски права върху елементи от книгата, написана и аранжирана от Кащанова, само че не и за изображенията, създадени от Midjourney, се споделя в писмото на офиса от вторник.

Решението е едно от първите на американски съд или организация за обсега на отбраната на авторските права за творби, основани с изкуствен интелект, и идва на фона на.

Службата за авторски права сподели в писмото си, че ще преиздаде регистрацията си за Zarya of the Dawn, с цел да пропусне изображения, които " не са артикул на човешко авторство " и затова не могат да бъдат предпазени с авторски права. Службата за авторско право не разяснява решението.

Кащанова в сряда назова " страхотна вест ", че офисът е разрешил отбрана на авторските права за историята на романа и метода, по който са подредени изображенията, което съгласно Кащанова " покрива доста способи на приложимост от хората общостта на основатели на изкуство с изкуствен интелект ". Тя сподели и че се обмисля по какъв начин най-добре да се продължи с аргумента, че самите изображения са " пряк израз на моето творчество и затова подлежат на авторско право ".

 Чатботът на Чатботът на " Майкрософт ": Чувствам, обичам те, желая да пребивавам и заличавам

Главният юрист на Midjourney Макс Силс сподели, че решението е " огромна победа за Крис, Midjourney и художниците " и че Службата за авторски права " ясно споделя, че в случай че художникът упражнява креативен надзор върху инструмент за генериране на изображения като Midjourney... резултатът предстои на отбрана. "

Midjourney е основана на изкуствен интелект система, която генерира изображения въз основа на текстови подкани, въведени от потребителите. Кащанова написа текста на Zarya of the Dawn, а Midjourney сътвори облиците на книгата по подсказки.

Службата за авторски права заяви на Кащанова през октомври, че ще преразгледа регистрацията на авторските права на книгата, защото приложението не разкрива ролята на Midjourney. Службата съобщи във вторник, че ще даде отбрана на авторските права върху текста на книгата и метода, по който Кащанова е подбрала и подредила детайлите ѝ. Но се споделяше, че Кащанова не е " основният разум " зад самите изображения.

" Фактът, че характерната продукция на Midjourney не може да бъде планувана от потребителите, прави Midjourney друг за задачите на авторското право от другите принадлежности, употребявани от актьори ", се споделя в писмото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР