Изображение: Палестинец плаче след израелски удар по къща в Хан

...
Изображение: Палестинец плаче след израелски удар по къща в Хан
Коментари Харесай

Лидерите на Хизбула и Хамас се срещат в Бейрут, докато говорителят на IDF призовава света да се „събере около Израел“

Изображение: Палестинец плаче след израелски удар по къща в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа

Г-н Насрала към момента не е обществено приказват за войната в Газа и конфликтите по ливанско-израелската граница. Въпреки това, други висши чиновници на Хизбула предизвестиха Израел против плануваното сухопътно навлизане в обсадената територия.

Междувременно подполковник Лернър сподели пред Sky News, че израелската войска ще нанесе „ неоправдателни удари “ против всяка екстремистка група, която се опита да превземе преимущество на спора, като нападна Израел на различен фронт.

Той предизвести всяка сходна група да „ намерения деликатно “.

Неговите забележки идват откакто осем сирийски военни бяха убити при израелски въздушен удар на позиции в югозападната част на Сирия.

Съобщенията в сирийските държавни медии споделят, че още седем души са ранени.

Подполковник Лернер сподели, че Израел вижда цялата си северна граница с Ливан и Сирийската територия като „ един огромен фронт “.

„ Хизбула утежнява обстановката на северния фронт с Ливан и има угриженост за самия северен фронт от Сирия, чак до Ливан, ще усили враждебността си към Израел “, сподели той.

Прочетете повече:
Забавянето на наземната атака в Газа направи израелските войски „ по-смъртоносни “
Американските шпиони считат, че гърмежът в болничното заведение е породен от палестинец ракета
Отлагане на сухопътното нахлуване на IDF, с цел да се избегне „ смъртоносният капан “ на Хамас в Газа

IDF: Хамас е повода за заличаването Изображение: Израелски боец покрай границата с Ливан

Напрежението нараства по Ливан- Израелска граница, където членовете на Хизбула си разменят огън с израелски войски от деня след изненадващото навлизане на Хамас.

Засега тези замени остават лимитирани до няколко гранични градове и военни позиции на Хизбула и Израел от двете страни.

От Алекс Роси, интернационален сътрудник на Sky News в Бейрут

Ракетният обстрел идва от Израел е значим, тъй като демонстрира какъв брой дълъг е този северен фронт, който Израел в този момент би трябвало да пази.

За подтекст, Голанските възвишения бяха завладяни от Израел по време на шестте войни през 1967 година дневна война. Той управлява две трети от западната част, а Сирия управлява останалата трета.

Другият проблем е границата с Ливан, където Хизбула продължава да обстрелва с ракети, ракети и минохвъргачки през граница.

Трудно е да се мисли и каже какво тъкмо ще се случи сега. Има признаци, че и двете страни желаят да бъде арестуван в тази зона. Но заплахата от неверни калкулации или акцидент остава доста действителна.

Войници от ливанската войска и мироопазващи сили на Организация на обединените нации са ситуирани в огромни количества.

Десетки бойци на Хизбула са били убити в конфликтите, тъй че надалеч, споделя групата, до момента в който израелските военни също оповестиха някои смъртни случаи измежду редиците си.

Израелски публични лица споделиха, че ще отвърнат нападателно при положение на трансгранична офанзива от Хизбула от Ливан.

„ Ще го осакатим със мощ, която даже не може да си показа, и следствията за него и за ливанската страна (ще бъдат) опустошителни “, сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху по време на посещаване на израелските войски по границата с Ливан в неделя.

Изображение: Израелски боец в бронирана машина покрай границата на Израел с Ливан „ Единственият ми наследник си отиде! “

Закъсалото с пари краткотрайно държавно управление на Ливан, дружно с районни и интернационалните фигури, се бори да резервира страна отвън войната.

Хизбула и Израел водиха едномесечна война през 2006 година, която приключи в напрегната невъзможност.

Израел вижда подкрепяната от Иран Хизбула като най-сериозната си опасност, пресмята, че има към 150 000 ракети и ракети, ориентирани към Израел.

Изображение: Палестинци оказват помощ на ранен възрастен мъж след израелски въздушни удари през нощта върху бежанския лагер Рафа Снимка: DPA/AP Изображение: Палестинци оглеждат руините на постройка след нощта Израелски въздушни удари по бежанския лагер Рафа Снимка: DPA/AP

Очаква се наземна инвазия

Попитан дали израелската войска е подготвена за сухопътна инвазия в Газа, подполковник Лернер сподели, че армията „ прави нужната подготовка " и имаше " настояща подготвеност " за интервенцията.

" С всеки минал ден получаваме повече информация, повече разследващи данни, " сподели той.

The спорът сред Израел и палестински екстремисти към този момент е в своята трета седмица, откакто смъртоносното навлизане на Хамас докара до гибелта на повече от 1400 души в Израел, оповестиха публични израелски източници.

Повече от 5700 палестинци са били убити в Газа, съгласно здравното министерство на територията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР