Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк

...
Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк
Коментари Харесай

Време ли е да изтрием Facebook

Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк Зукърбърг. Причината - появиха се данни за нечисти практики по време на изборите в Съединени американски щати. След като се оказа, че компанията Cambridge Analytica напълно свободно е събрала данни от над 50 милиона Фейсбук профила и по този метод е повлияла на демократичния развой, интернет безусловно избухна против най-голямата обществена мрежа в света.

В сряда, в границите на единствено два часа, хаштагъгът #DeleteFacebook събра над 10 000 споделяния в Twitter и 40 000 до идващия ден. Мнозина показаха гнева си против Фейсбук, като споделиха, че аферата с Cambridge Analytica е преляла чашата и не желаят да са част от платформата.

 Пиърс Морган с разрушителен коментар за Марк Зукърбърг
Пиърс Морган с разрушителен коментар за Марк Зукърбърг

Водещият за абсурда с Фейсбук

Браян Актън, някогашният Съд на Европейските общности на WhatsApp - компания, която Фейсбук закупи през 2014 година, също сподели, че е време да напуснем мрежата.

It is time. #deletefacebook
— Brian Acton (@brianacton) March 20, 2018

Марк Зукърбърг пък пропусна да се появи на обща за компанията среща, където се очакваше да бъде разстрелян с въпроси по отношение на обстановката. В сряда той пусна пост, в който призна грешката си, започвайки с изказванието, че компанията не заслужава потребителите си, в случай че не съумява да им даде вярна и съответна услуга.



Акциите на компанията също поеха надолу и не престават да падат с към 1% дневно, сваляйки цената на предприятието с десетки милиарди.

анкета
Бихте ли изтрили профила си във Фейсбук?
Да Не Не, само че ще отстрани цялата си персонална информация от него Виж резултати
Да

Не

Не, само че ще отстрани цялата си персонална информация от него

Над 3000 рекламодатели изпратиха запитвания към Фейсбук, обмисляйки също да преустановят или трансформират връзките си с платформата.

 Как да защитим данните си във Фейсбук
Как да защитим данните си във Фейсбук

И да ограничим пълномощията на приложенията

Очакванията са, че Фейсбук фактически ще загуби огромно количество консуматори в идващите седмици и месеци, като потокът най-вероятно ще се насочи към Instagram - друга компания, която Фейсбук има. По всичко проличава, че краят на Фейсбук като мрежата, която познаваме, не е надалеч. Въпросът е какви ограничения ще подхващат Зук и компания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР