Повечето хора свързват Милано с модата и дизайнерските марки за

...
Повечето хора свързват Милано с модата и дизайнерските марки за
Коментари Харесай

3 актуални тенденции в интериорния дизайн

Повечето хора свързват Милано с модата и дизайнерските марки за облекло, само че градът е притегателна точка и за експертите в областта на архитектурата, интериорния и градския дизайн.
 Айрис Апфел и за какво съгласно нея би трябвало да стартираме обзавеждането на една стая от килима
Първата стъпка в обзавеждането на една стая

Ето коя е тя

В края на април се организира Salone del Mobile. Milano 2024, което се смята за най-голямото ревю за дизайн в света. Тази година Миланската седмица на дизайна събра близо 2000 изложители от 35 разнообразни страни, с цел да показа трендовете и нововъведенията в интериорния дизайн.

От House and Garden са подбрали три от главните трендове, с които можем да вкараме повече хармония и индивидуалност у дома.

Устойчивост

През последните години от ден на ден се приказва за планиране и обзавеждане на дома по резистентен метод. А в банята използваме и един от основните запаси - водата. По време на ревюто са били показани новаторски хрумвания за банята, ориентирани към усъвършенстването на водния поток и поддържането на хигиената.

В категорията за резистентност е упомената и меката тапицерия за мебели, чиято концепция е да сътвори чувството за оптимален комфорт и уют вкъщи.

Смели цветове

Тази година в интериорния дизайн с цялостна мощ се завръщат ярките цветове и закачливите десени. Това включва както цветни щампи, по този начин и златни акценти.

Доминиращ обаче е нюансът " опърлен портокал " (Burnt orange) - богат, кондензиран цвят, който участва освен при мебелите, само че и в декора, осветлението и цветовете за стените.
 3 рискови трендове в интериора, измежду които открити тухли и висящи лавици
Защо да не оставяме открита тухлена стена у дома

Които е добре да заобикаляме

Спа-баня

Освен на устойчивостта, тазгодишното ревю е сложило още един акцент върху банята, а точно превръщането ѝ в самобитен оазис, в който можем да релаксираме пълноценно. Задължителна част от спа-банята са дълбоките вани и прибавянето на аромати и растения за повече прохлада.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР