Изключително мащабно надграждане получи най-старата дигитална библиотека в света -

...
Изключително мащабно надграждане получи най-старата дигитална библиотека в света -
Коментари Харесай

5000 от най-великите книги вече са свободно достъпни в аудио формат

Изключително огромно надграждане получи най-старата цифрова библиотека в света - Project Gutenberg. 5000 от нейните заглавия към този момент са налични като аудио книги - и то изцяло гратис.

Това е страхотна вест за феновете на литературата, само че също така е много плашещ фактът, че основаването на новите издания за слушане - работа, която обичайно изисква редактор, артист от дублажа и звукозаписно студио, е станало с помощта единствено и само на изкуствения разсъдък.
 Netflix ядоса артисти и сценаристи с публикация за работа, обвързвана с изкуствен интелект, предлагаща заплата до $900 000
Netflix ядоса артисти и сценаристи с публикация за работа, обвързвана с изкуствен интелект, предлагаща заплата до $900 000

Към момента Netflix има най-малко пет отворени позиции, свързани с изкуствения разсъдък или " машинно образование "

Детайли : Project Gutenberg, MIT и Microsoft са обединили напъните си и AI е " прочел " 5000 книги, които към този момент са освободени от права. Сред тях, да вземем за пример, са творбите на Шекспир, Достоевски и Гьоте.

Можете да ги намерите като уебсайт или в Spotify.

Технологията : Гласът зад кадър е мъжки, с американски акцент. Той е основан с AI инструмент, който по думите на научния екип зад аудиокнигите разрешава конфигуриране на скоростта и стила на четене, прибавяне на прочувствени акценти и дори подражаване на съответен човешки глас на база къс запис.

Това форсира неимоверно процеса - една аудиокнига постоянно е дълга по 4-5 часа и няма по какъв начин даден артист просто да влезе в звукозаписната кабина с книгата в ръка и да я изчете на един мирис.
 Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък
Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък

ChatGPT и компания са забавни и потребни, само че също така с тяхна помощ някои хора изкарват пари

От друга страна: Именно потреблението на AI е измежду аргументите за актьорската стачка в Холивуд. Актьорите към този момент виждат по какъв начин огромните студия оферират контракти, съгласно които изпълняващите дребни функции ще се снимат еднократно и по-късно ще се употребява единствено т.нар цифрова имитация на действителния актьор, т.е. той няма да получава повече работа най-малкото в границите на съответната продукция.

Записването на гласове зад кадър за задачите на реклами, аудиокниги, презентации и така нататък образува огромна част от заетостта на актьорите, само че синтезирането единствено на глас е по-лесно от съчетаването му с облик.

Това значи, че е доста евентуално актьорите по света да изгубят един от източниците си на приход.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР