Компанията OpenAI се подготвя за премиерата на новия голям езиков

...
Компанията OpenAI се подготвя за премиерата на новия голям езиков
Коментари Харесай

GPT-5: Кога ще е готов и на какво ще е способен

Компанията OpenAI се приготвя за премиерата на новия огромен езиков модел GPT-5, която е планувана за лятото на годината, като наличната все още информация е за огромен скок в AI опциите му, оповестява Business Insider.

На някои от сътрудниците на OpenAI към този момент са били направени и демонстрации на качествата на новия модел. Един от изпълнителните шефове разяснява пред изданието, че прототипната версия е " в действителност доста по-добра ".
 GPT-5 към този момент е на хоризонта, какво ще може новият AI модел?
GPT-5 към този момент е на хоризонта, какво ще може новият AI модел?

OpenAI патентоват наименованието, а в поръчката има скъпа информация

Сред нововъведенията в GPT-5 е вградената вътре в него опция да задейства т.нар сътрудници, които могат да правят самостоятелно разнообразни задания.

В момента OpenAI тренира модела с огромен масив от информация, като по-късно ще има вътрешно тестване и тествания с присъединяване на външни експерти за изчистване на проблеми преди дебюта. Именно на тази фаза може да има и забавяния.

ChatGPT, който трансформира генеративния изкуствен интелект в всеобща тематика, се базира на модела GPT-3.5. През предходната година той беше доста надграден с GPT-4, само че самият необут на OpenAI Сам Алтман преди дни разяснява, че моделът " е малко зле ". Подобно подхвърляне евентуално значи, че той е убеден, че скоро ще може да покаже нещо по-добро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР