За 1 млн. германски потребители на Telefonica следващите няколко седмици

...
За 1 млн. германски потребители на Telefonica следващите няколко седмици
Коментари Харесай

Пазар за $100 милиарда: Стъпката, с която Amazon ще разтърси телеком сектора

За 1 млн. немски консуматори на Telefonica идващите няколко седмици не би трябвало да донесат някаква забележима смяна с наличността и качеството на 5G услугите, които употребяват. В същото време, те ще са първите в Европейски Съюз, които ще се възползват от базова (core) мрежа, която в действителност е качена на " облака " на Amazon. Това звучи като механически подробност, само че в действителност е голяма смяна за телекомите и евентуално отключва пазар за десетки милиарди.

Cloud решенията се ползват от дълго време при операторите, само че нормално те са свързани с административни процеси, уеб-базирани приложения и сходни. В телекомите имаше съществено съмнение към външните снабдители поради извънредно високите условия към core мрежата, показва " Ройтерс ".
 За първи път в Европа: Паднаха 5G
За първи път в Европа: Паднаха 5G " границите " - сред България и Гърция

A1, Cosmote и Wings демонстрираха в деяние приложения на непрекъснатата мобилна съгласуваност сред двете страни

В момента тя съвсем на всички места е построена от мощни сървъри в центрове за данни, които с огромна скорост предават данните, които се употребяват за интернет и телефония. Както обаче отбелязва пред организацията анализаторът от PP Foresight Паоло Пескаторе, мрежите през днешния ден са във все по-голяма степен дефинирани не от профилиран хардуер, а от потребления програмен продукт - а това отваря вратата за огромните софтуерни играчи.

Amazon и Microsoft от дълго време желаят да навлязат в телеком сферата, като причините в поддръжка на cloud решенията са свързани най-много с това, че ресурсите могат да се разпределят по-динамично, обновленията и надграждането на функционалностите най-малко на доктрина би трябвало да се случват по-бързо и елементарно, а разноските понижават.

Освен това, някои характерни за 5G функционалности като сегментирането за разнообразни цели стават по-лесни за реализация в cloud среда, показва Telecoms.com.
 Джейсън Кинг, Yettel: За момента закрепените услуги са най-смислената приложимост на 5G
Джейсън Кинг, Yettel: За момента закрепените услуги са най-смислената приложимост на 5G

Телекомът към този момент доставя телевизия на 38 000 клиенти и интернет - на близо 70 000

Американският оператор Dish стана първият, който се довери на Amazon Web Services за своята мрежа, само че компанията я построи от нулата през 2021 година Telefonica в Германия ще е първият образец за миграция от към този момент съществуваща инфраструктура. В рамките на договорката сървърната мощност идва от AWS, а самият ръководещ програмен продукт ще е на Nokia.

Как ще се оправи онлайн колосът в своята телеком роля ще наблюдават всички в сферата. Според " Ройтерс " пазарът на облачни услуги за телекоми през 2021 година е бил 19,7 милиарда $, само че се чака да доближи 108,7 милиарда $ през 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР