Китай планира да превърне тропическа островна провинция с размерите приблизително

...
Китай планира да превърне тропическа островна провинция с размерите приблизително
Коментари Харесай

Китай се насочва към тропическия Хайнан за най-голямата безмитна зона в света

Китай възнамерява да трансформира тропическа островна провинция с размерите почти на Белгия в най-голямата зона за безмитно извършване на покупки в света, до момента в който се пробва да убеди купувачите да купуват първокласни артикули вкъщи и подтиква изоставащата локална стопанска система.

Политиците имат за цел да основат единна безмитна зона с обособена митническа система в Хайнан, най-южната провинция на Китай, още през идната година. Купувачите в множеството китайски юрисдикции заплащат високи налози върху задгранични първокласни артикули, което прави зоните с ниски или безмитни зони изключително привлекателни, а Пекин се надява да трансформира Хайнан в мотор за вътрешно ползване, който може да се конкурира с конкурентни безмитни дестинации като остров Чеджу в Южна Корея както и платени магазини в Европа.

Властите към този момент понижиха ставката на налог върху приходите на Хайнан за избрани компании до 15 %, от 25 % в по-голямата част от страната, и отстраниха вносните мита за някои артикули. Той също так...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР