Вече виждаме навлизането на водородните технологии в реалния живот. Надявам

...
Вече виждаме навлизането на водородните технологии в реалния живот. Надявам
Коментари Харесай

Първа водородна станция у нас работи

Вече виждаме навлизането на водородните технологии в действителния живот. Надявам се скоро да бъдат построени зарядни станции за обслужване на водородни коли на територията на България. Това сподели заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков по време на откриването на първата в България и района атомна зарядна станция. 

„ Министерството на превоза и известията поддържа напълно развиването на водородните технологии и навлизането им в транспортния бранш. Потенциал за това виждаме в градския и тежкотоварния превоз, както и в железницата “, уточни заместник-министър Недялков. Той напомни, че се работи по разгръщането на зарядна инфраструктура и до края на тази година ще бъде оповестена процедура за 92 млн. лв. по Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година за създаване на инфраструктура за различни горива по пътищата и в пристанищата за публичен превоз.

Първата в България и района зарядна станция за водородни електрически автомобили е част от Полева лаборатория „ Интегрирани енергийни системи “ на Централен комитет „ ХИТМОБИЛ “. Проектът се реализира от Централен комитет „ ХИТМОБИЛ “, Българска академия на науките и Института по електрохимия и енергийни системи „ Евгени Будевски ” към Българска академия на науките. 

Произведеният на място водород постъпва непосредствено във водородната зарядна станция, където се компресира до нужното налягане за реализиране на зареждането. Станцията разполага с два изхода с друго налягане, което разрешава в границите на минути да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни коли.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР