Изграждането на вечерна рутина е много важно за поддържането на

...
Изграждането на вечерна рутина е много важно за поддържането на
Коментари Харесай

Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки

Изграждането на вечерна рутина е доста значимо за поддържането на тонуса, здравето и благосъстоянието. Вероятно се досещате, че би трябвало да е противоположна на. Целта тук е да си починете след тежкия ден в работата, който може да сте имали или пък просто да се погрижите за себе си.

Ето и няколко хрумвания за основаване на вечерна рутина (изберете тези, които най-добре дават отговор на потребностите ви):

Подгответе кожата си за вечерта

Вечерната грижа за кожата би трябвало да е малко по-различна от утринната. Заменете дневните гелове с по-плътни кремове или нощни серуми и се концентрирайте върху зоните, на които желаете да обърнете повече внимание. Ако имате суха кожа, изберете хидратираща маска или използвайте ексфолиант, в случай че задачата ви е битка със стареенето или по-светъл загар.

Подготовка за идната заран

Подгответе облеклото си за идващия ден предната вечер, с цел да не го вършиме заран, до момента в който бързате. Това е страхотна вечерна рутина, която наложително би трябвало да включите в листата си. Също подредете работното си място. Опитайте се и да се заемете с някоя лесна задача, която другояче би трябвало да свършите на идващия ден. Измийте тенджерата, която сте сложили в мивката, с цел да се „ накисне “, или подгответе имейл, който сте желали да изпратите на някого. Това ви разрешава да зачеркнете нещо от листата си със задания, което може би сте избягвали. Повярвайте ни, бъдещото ви аз ще ви благодари за тази вечерна рутина.

 Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки

Имайте рутинна процедура за привършване, която ви оказва помощ да заспите

Без значение какво ви оказва помощ да се отпуснете, намерете рутинна процедура и се придържайте към нея. За някои хора нищо не крещи „ време е да се отпусна “ повече от миризмата на ароматни масла или включването на овлажнител – нещо в бръмченето на нежната пара с мирис на евкалипт или лавандула в действителност основава релаксираща среда за страховит сън. Можете също по този начин да опитате да медитирате или да си вземете вана – каквото ви оказва помощ да заспите.

Оставете настрани екраните

Синята светлина от екраните може да нарушава съня ви. Няма значение дали повода е стресът, който изпитвате директно преди лягане, в случай че довършвате работа, или за вниманието, което отделяте, до момента в който ровите в обществените мрежи. Опитайте да четете преди лягане, вместо да употребявате екраните, до момента в който очите ви не стартират да се присвиват. Четенето е извънредно потребно, тъй че харесайте си забавна книга и включете това във вашата вечерна рутина.

 вечерна рутина

Вземете си душ

Когато си вземате душ, нямате други отговорности, с изключение на безусловно да се къпете – това е освен това от просто разчистване на тялото ви. То може да помогне и за почистването на мозъка ви. Независимо дали сте човек, който си взема душ заран или вечер, носете тази концепция със себе си в мозъка си, до момента в който не се фокусирате върху нищо друго, с изключение на върху себе си.

Водете си дневник

В дълготраен проект една от най-хубавите изгоди от воденето на дневник е опцията да погледнете обратно към разнообразни моменти от живота си и да видите в какво пространство се намирате. Воденето на дневник е чудесна вечерна рутина, която можете да включите преди лягане. А още по-хубавото е, че тя работи и по всяко друго време на деня.

 вечерна рутина

Медитирайте

Имате потребност да се успокоите за спокоен сън след претрупан ден? Опитайте, като включите бърза медитация във вашата вечерна рутина. Ако разполагате с повече време, пробвайте с по-дълга медитация, фокусирана върху себе си, преди лягане, с цел да се настроите вярно.

Разтягане

Стречингът, както заран, по този начин и вечер, е обичана част от деня за мнозина То ви разрешава да отделяте време освен на тялото си, само че и на мозъка си. Сутрин стречингът е потребен за пробуждане на тялото, а вечер може да помогне на тялото да се освободи от напрежението денем. Опитайте го във всеки един миг, с цел да откриете какво работи най-добре за вас.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР