10 странични ефекта от храните, които ядем, посочват експерти. Човек

...
10 странични ефекта от храните, които ядем, посочват експерти. Човек
Коментари Харесай

10 странични ефекта от храните, които ядем

10 странични резултата от храните, които ядем, показват специалисти. „ Човек живее не от това, което яде, а от това, което храносмила. Това предложение се отнася както за мозъка, по този начин и за тялото “, споделя Бенджамин Франклин.

10 странични резултата от храните, които ядем всеки ден:

Неприятна миризма на тялото.

Учени са открили, че приемът на говеждо и агнешко има негативно влияние върху миризмата на тялото.

Акне.

Храните, които са богати на мазнини и трансмастни киселини, усилват количеството себум в тялото, което от своя страна, предизвиква акне.

Алергии.

Алергиите са първият непряк резултат от храната. Теоретично всяка храна може да провокира алергия. Но на процедура, има осем храни, които са виновни за 90% от алергичните реакции към храни: мляко, яйца, смлени ядки, черупкови плодове (включително бразилски орехи, лешници, бадеми и орехи), риба, ракообразни, соя и пшеница.

Кандидоза (млечница).

Причината за млечницата е изобилието от елементарни гъбички в тялото. По този метод, храни, които въздействат на растежа на гъбичките, могат да допринесат за млечница. Това са храни, като захар, оцет, нишесте, рафинирани въглехидрати, квас и артикули, съдържащи квас.

Киселини и киселинен рефлукс.

Списъкът с храни, които предизвикват киселини е много дълъг. Тези храни отслабват долния езофагеален сфинктер, мускулът, който отделя наличието на стомаха от хранопровода, което от време на време кара стомаха да създава повече киселина от нормално. Всичко това може да провокира киселинен рефлукс, изразяващ се в киселини. Основните храни, които предизвикват киселини, са цитрусови плодове, пържени и мазни храни, оцет, домати, шоколад.

Висок холестерол (хиперлипидемия).

Холестеролът се съдържа във всички скотски храни. Яденето на храни с високо наличие на холестерол може да увеличи равнищата на холестерола в кръвта, което води до риск от инфаркт или инсулт. Продукти с високо равнище на холестерол са говеждо, свинско и агнешко месо, яйца, скотски черва (черен дроб, бъбреци, далак).

Камъни в бъбреците.

Хората, чиято диета е богата на скотски протеини и бедна на растителни протеини и течности, са изложени на риск от формиране на камъни. Някои изследвания демонстрират, че увеличението на калция в диетата и намаляването на солта, животинските протеини и храните с високо наличие на оксалат, като корен от ревен, спанак, какао, ядки, чушки и чай, могат да предотвратят образуването на калциево-оксалатни камъни.

 

Отслабване на паметта и вниманието.

Хората, чиито диети съдържат доста съсредоточени и изкуствени мазнини, където медта участва в несъразмерни количества, евентуално ще имат понижена мисловна дарба, както и дарба за учене и запомняне. Това се потвърждава от проучване на медицинския център на Чикагския университет. Проучване откри, че потреблението на мазнини, изключително съсредоточени и изкуствени мазнини, може да докара до заболяването на Алцхаймер и други форми на психологични разстройства.

Подуване и задържане на течности в тялото.

Храните с високо наличие на сол, сода или захар могат да накарат тялото да стартира да задържа доста количество течност и това ще утежни подуването. Тялото се нуждае от сол, с цел да участва непрекъснато в тъканите му. Когато в тялото има повече сол от нужното, то стартира да я разрежда с течност, която другояче би напуснала тялото.

Мигрена и главоболие.

Храната може да аргументи освен мигрена, само че и главоболие от напрежение, когато нещо като че ли стиска главата в пръстен. Главоболието може да възникне заради резултата на храната върху мозъчната химия или поради промени в размера на кръвоносните съдове. При податливи хора с високи равнища на тирамин в организма избрани храни могат да причинят главоболие. Тираминът усилва притока на кръв към мозъка, което води до главоболие. Основните храни, които могат да причинят главоболие, са: зряло сирене, бира, алено вино, шоколад, храни, съдържащи нитрити.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР