Изграждането на нова метростанция, разположена между Сливница“ и Обеля“, ще

...
Изграждането на нова метростанция, разположена между Сливница“ и Обеля“, ще
Коментари Харесай

До края на годината правят нова метростанция, която ще обслужва кв. „Обеля“ 1 и кв. „Модерно предградие“

Изграждането на нова метростанция, ситуирана сред „ Сливница “ и „ Обеля “, ще стартира до края на годината. Днес беше признат подробният организационен проект, който подсигурява строителството на новата станция, която ще обслужва кв. „ Обеля “ 1 и кв. „ Модерно предградие “.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Новата метростанция, като се изключи че ще обезпечи достъп до метрото на живущите в региона, ще е основна и за връзка на метрополитен с националната жп мрежа.

Станцията ще бъде завършена като интермодален хъб с новата жп гара „ Обеля “ и нова автогара за рейсовете от западното направление.

Предложихме построяването на новата метростанция да бъде включено в Оперативна стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година Очаквам да получим поддръжка и за разширението на метрото към Софийския околовръстен път с две станции през регион „ Люлин “, разгласи кметът Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че проектът за уголемение на третата линия на метрото през регион „ Слатина “, е обжалван. Надявам се, че съдът ще прегледа проблема в най-кратки периоди, с цел да не се стопира строителството на план, който се чака от хиляди софиянци, сподели още Фандъкова.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР