Изглежда, че търсенето на нов треньор от страна на Ема

...
Изглежда, че търсенето на нов треньор от страна на Ема
Коментари Харесай

Ема Радукану назначи бившия треньор на Бенчич


Изглежда, че търсенето на нов треньор от страна на Ема Радукану е завършило. Daily Mail оповестява, че британката е почнала взаимна работа с някогашния треньор на Белинда Бенчич и Юлия Гьоргес – Себастиан Захс. Според изданието той даже ще бъде на трибуните на днешия мач на новата му възпитаничка против Онс Жабур на демонстративния шампионат в Абу Даби.

Макар да е едвам на 30 години, Захс към този момент има сериозен опит в женския Тур. Преди време той работи с Виктория Азаренка, след което оказа помощ на своята сънародничка Юлия Гьоргес да доближи до Топ 10 на ранглистата. Най-големият му триумф като ментор пристигна предишното лято, когато оказа помощ на Белинда Бенчич да завоюва златния орден на Олимпийските игри в Токио.

Да си треньор на Ема Радукану се трансформира в една от най-непостоянните длъжности в тениса през последната година и половина. След фурора си на Уимбълдън тя се раздели с тогавашния си ментор Найджъл Сиърс и стартира работа с Андрю Ричардсън, под чието управление завоюва купата на US Open. Само няколко седмици след триумфа в Ню Йорк обаче партньорството им завърши.

Впоследствие Джеръми Бейтс бе краткотраен ментор на тийнейджърката, след което тя смени двама непрекъснати треньори в лицето на Торбен Белц и Дмитри Турсунов, като след раздялата си с руснака при започване на октомври Радукану още веднъж беше без треньор.

Захс е прочут като треньор, който обръща доста съществено внимание на физическата подготовка и съгласно Daily Mail точно това е една от главните аргументи Радукану да се спре на него. През 2022 година британката постоянно бе преследвана от травми, като нееднократно показа, че една от главните ѝ цели в близко бъдеще е да усъвършенства физическата си кондиция.

Германецът ще запише своя формален дебют като треньор на Радукану на WTA 250 шампионата в Оукланд (2-8 януари). Сред участничките в Нова Зеландия са още Кори Гоф, Слоун Стивънс и Лейла Фернандес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР