Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Успяхме да опазим сигурността

...
Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Успяхме да опазим сигурността
Коментари Харесай

Равносметката на Демерджиев: Два пъти повече изборни нарушения заради хартиената бюлетина

Изборният развой завърши без съществени произшествия. Успяхме да опазим сигурността по време на изборите. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг.
" Притесненията ни се потвърдиха в две направления. От една страна стана ясно, че фактически с връщането на хартиената бюлетина се усилиха опитите за операция на вота ", съобщи той. Демерджиев уточни, че Министерство на вътрешните работи съумяло да противодейства сполучливо на тези практики. „ Досъдебните производства за изборни нарушавания са два пъти повече по отношение на предходните избори “, разяснява Демерджиев. По думите му Министерство на вътрешните работи не е разрешило тези практики значително да повлияят на резултатите на изборите.
" Второто терзание, което споделихме при започване на акцията е, че постоянно в описите на някои места се включват лица, които се занимават с пазаруване на гласове. И на тези избори имаше такива практики. Апелирам политическите партии деликатно да ревизират описите си, с цел да не получават тези хора имунитет, а полицията да противодейства на такава активност ", уточни още Демерджиев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи, че вследствие на работата на Министерство на вътрешните работи са формирани 143 досъдебни производства - съвсем 90% повече по отношение на предходните избори. Над 800 очевидни сигнала са отработили органите на Министерство на вътрешните работи и към 500 оперативни сигнала. По всеки един от тях е основана организация за навреме отработване, обясни още Тодоров.
Задържаните са 126 души - спрямо 90 в предходните избори. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи чака в идващите месеци да има и присъди.
Демерджиев добави, че органите на реда не са разрешили хибридните офанзиви (бомбените закани - бел. ред.) да повлияят на спокойното протичане на изборния ден и на изборната интензивност.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР