Изборът на новата "Мис България" Радинела Чушева, както почти всяка

...
Изборът на новата "Мис България" Радинела Чушева, както почти всяка
Коментари Харесай

Марго Купър - българката, която отива на Мис Свят 2019 - slava.bg

Изборът на новата "Мис България " Радинела Чушева, както съвсем всяка година провокира вълна от мнения в обществените мрежи. Важно е да отбележим обаче, че 23-годишната софиянка няма да ни показва на "Мис Свят ". Лицензът на този конкурс й дава правото да се състезава на различен - "Мис Планет ". На "Мис Свят " в Лондон родната хубост ще показа Марго Купър - "Мис България Свят 2019 ".

Тя е на 26 години, а към този момент е носителка на няколко трофеи от интернационалните състезания за хубост. Като най-значима обаче дефинира тази на "Мис България Свят 2019 ". С нея Маргарита Коприянова - както е същинското й име, ще показа страната си на "Мис Свят ", който тази година се организира в Лондон на 14 декември.

"Майка ми е българка, само че тя е живяла съвсем целия си живот в Русия. Така че аз съм второ потомство българка, която живее отвън рамките на страната. За жал, съвсем през целия си живот съм говорила на съветски. Започнах да извозвам повече време тук и да изучавам езика, само че най-вече желая хората да могат да ме схващат. А това става сега посредством британския език. " - по този начин изяснява Марго за какво не приказва добре български език.

През годините тя е работила най-различни неща, обиколила е 36 страни. Живяла е в Индия, Дубай и Италия. В момента живее в Лондон и учи второ висше обучение - логика на психиката. Има лична компания за лайфкоучинг и по този начин оказва помощ на хора да развиват себе си. Издържа се сама. Има 85 000 почитатели в обществените мрежи и е доста щастлива от обстоятелството, че в предварителните изследвания я поставят в ТОП 20 на "Мис Свят ".

И макар неприятната популярност на състезанията в България, Марго е решена да върне престижа ни. "България беше на топ позиция с Жени Калканджиева, тя направи история. Защо репутацията на състезанието се промени в годините? Защото започнаха да се явяват девойки, които желаят да привлекат внимание към себе си посредством кавги. Те желаят тази купа за личните си цели. За мен е доста значимо да върна този авторитет. Да, аз съм друга и скучна за хората. Нямам гадже футболист, нямам спонсор, заплащам си всичко сама, скучна съм за хората. Всичко, което съм направила до в този момент и ще не преставам да върша е с мои лични пари. ", споделя Марго.

Всяка от 133-те участнички в "Мис Свят " избира да показа своя персонална благотворителна идея. В края на октомври Марго посети два центъра за хора с психологични разстройства в град Дулово и село Айдемир. По време на визитата тя връчи дарения на потребителите и прекара време с тях.

"Мотото на състезанието тази година е "Красота за ". Избрах психологичното здраве, тъй като имам чувството, че хората в България, които живеят в тези центрове са изцяло забравени и на никой не му пука за тях с изключение на на личния състав. Когато ги посетих аз разбрах, че те също имат фамилии, имали са естествен живот, работа, обучение, само че нещо се е случило. Това не е техен избор и може да се случи на всеки от нас. А това, което е най-тъжно е, че никой не ги посещава. Те са безусловно забравени. Нарекох моята идея "Невидимите хора на България ". Искам да кажа нещо за тениската ми. Това е доста значимо. Направена е от картина на художник, който е в психиатричната клиника в Дулово. Принтирам неговите картини на тениски и ги продавам, а парите отиват за центъра в Дулово. ", споделя за идеята си "Мис България Свят 2019 " Марго Купър.

И споделя, че в случай че завоюва влиятелния международен конкурс нищо няма да се промени в живота й. "Аз в действителност имам вяра, че в случай че искаш да окажеш помощ на някого просто отиваш и го правиш. Няма потребност да чакаш да спечелиш нещо, да получиш статус или пари, с цел да окажеш помощ. Аз не диря реклама, знам, че звучи зле, само че аз към този момент имам вниманието на хората. Била съм 10 пъти корица на интернационалните списания. Вече съм победител в интернационален конкурс, обиколила съм света, и имам 80 000 души в "Инстаграм ". Искам да употребявам тази популярност по верния метод. Това да съм една концепция по-известна от някоя друга е безусловно безсмислено и не ме прави щастлива. Ако печеля ще продължа да върша всичко постарому, само че по-добре. Ще имам повече благоприятни условия. Ще бъда горда поради себе си и поради цяла България. "

Източник: бТВ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР