Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г.

...
Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г.
Коментари Харесай

Иван Иванов: Положих много труд и се радвам, че триумфирах в Ориндж боул

Иван Иванов победи с купата при юношите до 14 година на шампионата " Ориндж боул " в щата Флорида, Съединени американски щати. Надпреварата се води импровизирано международно състезание по тенис за гении от 12 до 18 години. Българинът завоюва купата със седем победи и единствено един изгубен сет.

В момента Иванов е номер 2 в ранглистата при юношите до 14 година на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван приключи на пето място на Мастърс шампионата на най-хубавите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Той победи на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас и на шампионата от трета категория до 16 година на тенис център Санта Марина. Българинът завоюва и трето място в първото издание в историята на шампионата за юноши до 14 година на Уимбълдън.

„ Наистина това е огромен триумф. Все отново се води международно състезание и не е елементарно да се завоюва. Положих доста труд и се веселя, че съумях да побеждавам с купата “, съобщи Иван Иванов.

Той показа страстите от присъединяване на Уимбълдън, както и за подготовката си в академията на Рафаел Надал: „ За първи път играх на трева на Уимбълдън. Беше малко по-странно първите дни, само че по-късно стартира да става все по-добре.

Тренировките са на доста високо равнище и съумявам да прогресирам. Сутрин стартирам с учебно заведение, по-късно тренировки, фитнес и отново тренировки. Първите няколко дни беше по-трудно да се приспособявам, само че по-късно всичко стартира да се получава. Намираш другари и всичко става добре “.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР