Италия е на път да се превърне в първата страна

...
Италия е на път да се превърне в първата страна
Коментари Харесай

Италия първа в Европа въвежда зелен паспорт за всички работещи |

Италия е на път да се трансформира в първата страна в Европа, която изисква " зелен документ " за COVID-19 за всички работещи. Кабинетът на страната планира да утвърди мярката през днешния ден, оповестява Ройтерс.

Очаква се законът да влезе в действие от 15 октомври. Той ще важи за заетите и в държавния, и в частния бранш.

Сертификатът на книжен или цифров притежател демонстрира дали притежателят има най-малко една доза ваксина за ковид, дали е дал негативен тест или неотдавна е преболедувал.

В опит да спре разпространяването на коронавируса правителството на премиера Марио Драги ще разшири предназначението на зелените паспорти, въведени в началото за пътешестване в чужбина.

Няколко европейски страни като Гърция и Франция към този момент пожелаха от здравните си служащи наложителна имунизация. Досега обаче нито една страна не е въвела наложително имунизиране за всички заети на трудовия пазар. 

Служители, които нямат зелен здравен паспорт, ще бъдат краткотрайно отстранявани от работа до приемане на подобен. Няма да се позволяват уволнения. За явилите се на работа без документ ще има глоба до 1000 евро.

68% от италианците са имунизирани изцяло.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР