Италианците скоро ще трябва да покажат доказателство за ваксинация или

...
Италианците скоро ще трябва да покажат доказателство за ваксинация или
Коментари Харесай

Преди празниците: Италия затяга ковид мерките

Италианците скоро ще би трябвало да покажат доказателство за имунизация или преболедуване на Ковид-19, с цел да влязат на множеството публични места, като негативните проби за ковид към този момент няма да се се смятат за годно доказателство за владение на зелен документ.

Решението на Рим да ускори рестриктивните мерки за публичното здраве идва преди празничния сезон в края на годината, защото прилежаща Австрия е принудена да наложи локдаун, с цел да овладее последната пандемична вълна.
До края на годината: Украйна има намерение да имунизира 17 милиона жители
Украйна има намерение да имунизира 17 милиона жители до края на 2021 година Това е записано в обновения меморандум за икономическа и ф...

„ Виждаме доста сложна обстановка отвън Италия “, сподели министър председателят Марио Драги на конференция. Новите ограничения са ориентирани както към отбягване на риска, по този начин и към „ опазване на това, което спечелихме през последната година “, сподели Драги.

Италия е една от най-ваксинираните страни в Европейски Съюз, като към 73 % от популацията ѝ е с най-малко две дози от препаратите. Но и там се следи нарастване на новите случаи, като страната има приблизително над 9500 нови случая на ден.

Заетостта на лечебните заведения също се е нараснала през последния месец, въпреки и по-бавно, с 68 хоспитализации за на милион, съгласно най-новите данни, против 45 на милион през септември, в платото на вълната. Министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца изясни, че съгласно новите правила, които ще влязат в действие на 6 декември и ще продължат до 15 януари, доста публични места ще бъдат налични единствено по по този начин наречените 2G правила - което значи, че посетителите би трябвало да имат доказателство за имунизация или преболедуване. Ще е нужен негативен PCR или антигенен тест, с цел да може хората да идат на работа, или да употребяват градския превоз.

Италия към този момент изисква избрани служащи да бъдат имунизирани, в това число служащи за домашни грижи, лекари и медицински сестри. Изискването ще бъде разширено и за чиновниците на полицията, армията и учебните заведения, както и немедицинските болнични служащи. Всички категории служащи ще са длъжни да имат и подсилващи дози, сподели министърът.
Все повече компании в Съединени американски щати стягат рестриктивните мерки за неимунизирани чиновници
Все повече компании по света упорстват неимунизираните против Ковид чиновници да заплащат по-големи здравни вноски или да си заплащат здравн...

Новите правила редуцират валидността на документа за имунизация на 9 месеца от 12 до момента, което значи, че тези, които са отвън периода на годност, ще би трябвало да получат бустерна доза, с цел да го удължат. Началната дата, от която някой може да изиска бустерна доза, ще бъде съкратена от 6 месеца на 5 месеца.

Целта на новите правила е да се предотвратят нови локдауни. Според новите ограничения притежателите на годен документ за ваксина ще бъдат освободени от районни ограничавания. Страната, която е една от първите в Европа, въвела условия за документи за ваксини,бе залята от митинги против ковид-мерките, написа БГНЕС. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР