Италианците ще бъдат стимулирани с 6000 евро при покупка на

...
Коментари Харесай

Италия дава субсидия от 6000 евро за нов електромобил


Италианците ще бъдат подтиквани с 6000 евро при покупка на нов електрически автомобил
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на И талия възнамерява да отпусне дотации до 6000 евро на хората, които купуват за първи път електромобил. Мярката цели да поддържа локалната автомобилна промишленост, оповестяват пред Ройтерс източници от държавното управление .

Според информациите, Рим има намерение да отдели до 8,7 милиарда евро за субсидиране на покупките на коли до 2030 година, в това число към 700 милиона през актуалната година. Всички тези средства ще отидат за поддръжка на италианската автомобилна промишленост.
още по темата
Субсидията до 6000 евро е предопределена за закупуване на нов електромобил на цена до 35 000 евро, прецизира. Тя включва 2000 евро за утилизиране на остарелия автомобил с мотор с вътрешно горене.

Покупката на на стойност до 45 000 евро ще бъде субсидирана с до 2500 евро за италианците, планува още държавната стратегия.

В същото време даже купувачите на коли с ще могат да получат дотация от 1250 евро – само че единствено най-новите, отговарящи на стандарта Евро 6, и при утилизиране на по-старите коли на обичайно гориво.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР