Италианското вино би могло да се възползва от търговската война

...
Италианското вино би могло да се възползва от търговската война
Коментари Харесай

Италия може да спечели от китайските мита за стоки от САЩ

Италианското вино би могло да се възползва от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, откакто износът на виновност в азиатския колос доближи исторически най-много от над 130 милиона евро през 2017 година с помощта на нарастването от 29% през годината, заяви италианската организация " Аднкронос ", представена от Българска телеграфна агенция.

Анализът е изработен от " Колдирети " (Националната конфедерация на селскостопанските производители) по данни на Националния статистически институт и е по отношение на китайските супермита за 128 артикули, внасяни от Съединени американски щати, които влязоха в действие през днешния ден. Сред тях са свинското месо, виното и плодовете, на обща стойност от 3 милиарда $. Тези мита се постановат в отговор на " протекционисткия ход " на президента Доналд Тръмп за стоманата и алуминия.

" Съединени американски щати са изнесли вино за Китай на стойност 70 милиона $, което е нарастване с 33 % през 2017 година, и се подреждат на шесто място в листата на най-големите снабдители директно след Италия ", акцентира представител на " Колдирети ".

" Поради непрекъснатия напредък на потреблението в Китай азиатският колос влезе в листата на петте страни, които употребяват най-голямо количество вино в света, само че е отпред в класацията единствено при алените виновност ", добавя представителят на конфедерацията.

Според " Колдирети " Китай си остава стратегически пазар за италианските винопроизводители, а от пресните плодове Италия сега може да изнася за Китай единствено киви и цитрусови плодове. От конфедерацията допълват, че в този момент се работи по двустранни контракти за круши и ябълки, договарянията за тях са в напреднала фаза и биха могли да отворят нови благоприятни условия след " затварянето " на пазара за американските производители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР