Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно и се

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно и се
Коментари Харесай

Състоянието на словашкия премиер Фицо се подобрява

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е устойчиво и се усъвършенства, обявиха през днешния ден лекарите, които го лекуват, откакто той беше прострелян с четири патрона при опит за ликвидиране предходната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че офанзивата предходната сряда съставлява първият важен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и е подчертала дълбокото политическо разделяне в словашкото общество.

" След днешното съвещание на медицинския съвет положението на пациента е устойчиво ", се споделя в изказване на страницата във фейсбук на болничното заведение в централния словашки град Банска Бистрица. " Клиничното му положение се усъвършенства, той комуникира и индикаторите за инфектиране последователно понижават. Премиерът остава под наша грижа ", се прибавя в изказването.

Вицепремиерът Роберт Калиняк през вчерашния ден сподели, че животът на Фицо към този момент не е в непосредствена заплаха, макар че положението му към момента е прекомерно съществено и не разрешава той да бъде изместен в болница в столицата Братислава.

Междувременно министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок през вчерашния ден сподели, че е бил основан проверяващ екип, който ще ревизира дали обвиненият е работил независимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР