Италианският Рома е първия победител в дебютното издание на новосформираната

...
Италианският Рома е първия победител в дебютното издание на новосформираната
Коментари Харесай

Рома и Моуриньо останаха в историята!

Италианският Рома е първия победител в дебютното издание на новосформираната клубна конкуренция на УЕФА - Лига на конференциите. " Вълците " изиграха умно финала против Фейенорд в Тирана и надделяха нидерландския исполин с 1:0.

В воин за " джалоросите " се трансформира Николо Дзаниоло, разписал се още през първото полувреме. Емблематичният конфликт за трофея можеше да се развие и по-друг сюжет, само че през втората част Руи Патрисио, и гредата на два пъти, оставиха " вълчата " преднина непокътната.
 Рома - Фейенорд 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Рома - Фейенорд 1:0 (Развой на срещата по минути)

Николо Дзаниоло се трансформира в огромния воин за " вълците "

Ако не броим Купата на панаирните градове през 1961 година, то това е първото огромно отличие в европейската витрина на римляните. В историята остава и наставникът им Жозе Моуриньо, трансформирал се в единствения към този миг треньор, печелил всички огромни шампионати на УЕФА (ШЛ, ЛЕ и ЛК).
 Снимка 575355
Източник:

Освен стабилен награден фонд, спечелилият в Лига на конференциите получи и непосредствено място в груповата фаза на Лига Европа през идната акция.

С оглед дребния потенциал на стадион " Еър Албания ", страхотното оборудване беше изпълнено до краен лимит и създаваше неповторима атмосфера за футбол. Селекцията на Жозе Моуриньо започва в по-изчаквателна позиция, до момента в който Фейенорд пробваше да държи малко повече топката, възползвайки се от бързите си играчи по фланга.
 Снимка 575354
Източник:

В 8-ата минута Луис Синистера показва страхотните си дрибльорски умния, които оставиха без съответен късмет за реакция Джанлука Манчини. Последва остро центриране на колумбиеца, което обаче бе пресечено от Руи Патрисио.

Четвърт час след началото на финала, неприятна вест сполетя лагера на " джалоросите ". Хенрик Мхитарян, който бе направил и невъзможното, с цел да бъде подготвен за конфликта, падна на тревата и даде знак, че не може да продължи дуела. Така на негово място трябваше да се появи португалецът Серджио Оливейра.

Първата половина на полувремето отминаваше, а за сефте нещо по-креативно видяхме от нападението на Рома. Лоренцо Пелегрини опитва да матира съперниковата отбрана с извеждащо подаване за Дзаниоло, което за негово страдание не стигна до финалния си получател.
 Снимка 575362
Източник:

Головата машина на Фейенорд - Сирил Десерс подсети за себе си едвам в 28-ата минута, когато бърз пробив на Синистера приключи с пас за тарана. Последвалият му удар не затрудни кой знае какъв брой Руи Патрисио.

Италианският представител дочака своя миг и откри в 31-ата минута. Джанлука Манчини изненада с дейностите си и вместо последователно създаване на офанзивата, бранителят изостри събитията и пусна пас по въздух за Дзаниоло. №22 имаше огромен шанс, откакто австриецът Траунер остана под топката, позволявайки на Дзаниоло да чукне около вратаря на Фейенорд за 1:0.
 Снимка 575366
Източник:

До почивката Фейенорд леко подвигна оборотите, а " събуждането " на ротердамци се състоеше в това да центрират рисково топката от статични положения.

Определено наставникът на Фейенорд - Арне Слот не бе губил времето си на почивката. Нидерландският исполин беше покрай изравняването в 47-ата минута. Ротердамци извършиха късо корнер, след което Синистера комбинира с Кюкчю, пуснал на първа греда за Траунер. Австриецът можеше да се оправдава след грешката си при гола на Дзаниоло, само че ориентираната от него топка срещна страничната греда на Руи Патрисио. Но това не бе всичко. Отбилото се кълбо попадна в краката на Гус Тил, който видя единствено по какъв начин португалският вратар на Рома сътворява извънредно избавяне.
 Снимка 575367
Източник:

Страховитият напън на " лалетата " продължи, като идната огромна заплаха пристигна от Маласия. Въпросният получи хитро с пета от Гус Тил, а последвалият му бомбен шут с тъга беше избит от Патрисио в сглобката на вратата.

Рома несъмнено одобри играта в своята половина през втората част. В идващите няколко минути от Фейенорд направиха плахи опити за нови офанзивни дейности, които по този начин и не завършваха с нещо по-значимо пред " вълчата " врата.

Няколко минути след появяването си на терена, френският национал Жордан Верету можеше да донесе скъпоценно удвояване на преднината на своя отбор. Халфът издебна за една неприятно изчистена топка след корнер, а шутът му се отклони съдбовно в Синистера. Кълбото промени своята траектория, само че капитанът Джъстин Билоу избави по приказен метод.
 Снимка 575372
Източник:

Голямо напрежение пред вратата на Рома се сътвори в 81-ата минута. Изглеждаше, че Сирил Десерс най-накрая ще се добере до дълго чакания си голов късмет, само че и този път съвършено позициониран беше " сянката " му в този край Крис Смолинг.

Постепенно търсещият изравняването Фейенорд стартира да оголва от ден на ден пространства в личната си половина. От такава междина можеше да се възползва капитанът на Рома - Лоренцо Пелегрини. В 86-ата минута той откри нужния кулоар за пукотевица, само че Билоу още веднъж остави своя отбор в огромната игра.

Времето минаваше, а финалният напън на Фейенорд липсваше. Все отново шансът се откри пред резервата Линсен. Стрелецът изненадващо и за него получи чудесно свалена топка от Десерс, само че ударът му от въздуха не сполучи. В самия край даже и вратарят на нидерландците се включи при корнерите за ротердамци, само че Рома удържа. Така " вълците " заслужиха своето огромно европейско отличие.
 Снимка 575360
Източник:

Оттам насетне всичко беше една дива и неподправена италианска наслада!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР