Италианският премиер Джузепе Конте обяви плана на правителството за разхлабване

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви плана на правителството за разхлабване
Коментари Харесай

Италия отваря частично икономиката от днес

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи проекта на държавното управление за разхлабване на ограниченията.

Музеите и книжарниците ще могат да работят след 18 май, а от 1 юни - питейните заведения и заведенията за хранене. Италия, която е най-тежко ударената страна в Европа от ковид, ще смекчи ограничаващите ограничения на три стадия - от 4 май, от 18 май и 1 юни. Премиерът Джузепе Конте разгласи проектите на държавното управление на конференция във Фейсбук в неделя вечерта.

От 4 май

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От идващия понеделник ще проработят някои фабрики, строителни компании и търговци на едро. Всички предприятия, които възобновяват активност, би трябвало да подсигуряват съблюдаване на нормите за сигурност, като главната е безвредна отдалеченост от минимум един метър сред хората. Задължително е и носенето на защитна маска.

Също по този начин ще бъдат отворени и парковете и градините, като разходките ще бъдат разрешени единствено в фамилен състав. Ще бъдат обновени самостоятелните тренировки на спортистите, само че единствено на тези, които съставляват народен интерес от позиция на спортните федерации и Италианския олимпийски комитет.

Разрешават се и лимитирани фамилни визити. Движението сред районите обаче остава неразрешено.

След 18 май

На 18 май ще бъдат обновени груповите тренировки на спортистите, само че към момента не е взето решение за обновяване на футболния шампионат. Музеите и книжарниците ще могат да отворят порти на 18 май.

Салоните за хубост, фризьорските салони и питейните заведения и заведенията за хранене ще би трябвало да изчакат до 1 юни. Доставките на храна за у дома ще бъдат вероятни и по-рано.

Джузепе Конте заяви, че до края на образователната година просветителните институции ще останат затворени. " Ще работим за разкриване на учебните заведения през септември ", сподели министър председателят.

Остава неразбираемо дали ще бъдат отворени летните детски градини и дали ще бъдат обновени службите в църквите, както упорства Конференцията на италианските епископи.

Броят на жертвите от ковид в Италия е най-високият в Европа - над 26 хиляди души, като инфектираните са съвсем 200 хиляди Броят на умрелите, новите случаи и на пациентите под интензивни грижи стартира да понижава.

Надежди за добра втора половина на годината

Очаквано поради ограниченията против ковид стопанската система на страната ще се свие доста през първата половина на годината. Икономическият министър Роберто Гуалтиери обаче чака мощен отскок през третото тримесечие и забележителен напредък през 2021 година Той се надява, че ограниченията на държавното управление и последователното обновяване на бизнеса " ще допринесат за ограничението на негативното икономическо влияние на вируса и ще поддържат възобновяване ".

Италианският бюджетен регулатор предвижда спад от 15% на Брутният вътрешен продукт през първата половина на годината - стесняване, каквото не е следено след Втората международна война.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР