Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) глоби днес европейските

...
Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) глоби днес европейските
Коментари Харесай

Италия глоби Amazon с 1,13 млрд. евро заради злоупотреба с господстващо пазарно положение

Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) санкции през днешния ден европейските и италианските клонове на колоса в електронната търговия на дребно Amazon Inc. с 1,128 милиарда евро поради хипотетична корист с господстващо състояние на пазара, защото по този метод се нарушава член 102 от Договора за действие на Европейски Съюз, заяви Ройтерс, представена от БНР.

В изказване си AGCM показва, че Amazon е нанесъл щета на конкурентни оператори в логистичната услуга за електронна търговия.

" Amazon заема преобладаваща позиция на италианския пазар за посреднически пазарни услуги, които компанията употребява, с цел да благоприятства приемането на лична логистична услуга - Fulfillment by Amazon (FBA) - от продавачи, дейни в уеб страницата Amazon.it.

Това е в ущърб на логистичните услуги, предлагани от конкурентни оператори, както е и за подсилване на личната господстваща позиция ", добавя италианският антимонополен регулатор.

AGCM също по този начин откри, че Amazon дава преимущество на някои от своите консуматори спрямо продавачите на трети страни, въз основа на тяхното присъединяване в програмата на компанията за даване на преимущества.

" По този метод Amazon навреди на конкурентни логистични оператори за електронна търговия, като им попречи да се предложат на онлайн продавачите като снабдители на услуги с качество, сравнимо с това на осъществяването на Amazon ", показва антимонополният орган.
 Италия глобява Amazon и Apple с над €200 милиона за антиконкурентно съдействие
Италия глобява Amazon и Apple с над €200 милиона за антиконкурентно съдействие

Според антимонополните управляващи дейностите на фирмите нарушават разпоредбите на Европейски Съюз

Италианският регулатор разгласи, че ще наложи на Amazon коригиращи стъпки, които ще бъдат предмет на обзор от надзорен настойник.

На този стадий от страна на Amazon няма непосреден коментар на решението, оповестява Ройтерс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР