Италианският Лацио официално привлече правнука на бившия фашистки лидер на

...
Италианският Лацио официално привлече правнука на бившия фашистки лидер на
Коментари Харесай

Лацио привлече правнук на фашисткия диктатор Бенито Мусолини

Италианският Лацио публично притегли правнука на някогашния фашистки водач на Италия – Бенито Мусолини. 18-годишният десен бек Романо Флориани Мусолини ще играе като краен защитник за юношеските обединения на Примаверата на „ бианкочелестите”, като към този момент даже записа два мача в последните седмици, в това число и присъединяване при загубата с 0:2 от Ювентус в събота.

Мусолини-младши играе за тима до 18-годишна възраст, който е управителен от легендата Томазо Роки. Флориани Мусолини е наследник на внучката на Бенито Мусолини - Алесандра, която е италиански политик и някогашен член на европейския парламент.

„ В Лацио ме съдят единствено по това по какъв начин играя, а не тъй като моята фамилия е Мусолини”, сподели Романи пред Il Messaggero.

Част от ултрасите на Лацио имат съществени желания към „ извънредно дясното” мислене. През годините на Курва Норд на „ Стадио Олимпико” са издигани редица транспаранти, изразяващи горделивост от фашисткото придвижване, в това число един, който гласеше: „ Рим е фашистки”.

През 2005-а година клубната икона Паоло Ди Канио насочи фашистки привет към почитателите на Лацио към огромната естрада след успеха в дербито с Рома. След полученото наказване тогава, Ди Канио сподели: „ Аз съм фашист, не съм расист”. Бенито Амилкаре Андреа Мусолини е 27-ият министър-председател на Италия и управлява страната от 1922-а до 1943-а година, а също по този начин и министър на войната от 1933-а до 1945-а година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР