Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да

...
Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да
Коментари Харесай

„Паскалина“ - вкусната пица, която удължава живота

Италиански учени и готвачи са основали пица, която може да предотврати развиването на рак и сърдечносъдови болести. Пицата "Паскалина ", направена от неаполитански експерти, е наричана още "пицата, която удължава живота " и "противоракова пица ".

Тестеното произведение се прави с артикули, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с изгодите, които носи за здравето.

Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, тип броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина " няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал.

Al Napoli Pizza Village la pizza che contribuisce alla lotta contro il cancro: La pizza Pascalina nasce dalle mani sapienti dei pizzaioli napoletani con la regia dei nutrizionisti dell’Istituto Nazionale Tumori Fondazione Pascale. Un consumo di 2 pizze… https://t.co/F5G0XD5vl8 pic.twitter.com/oe7nnO8ytI
— SciscianoNotizie - ILMONITO (@Scisciano) May 28, 2018
Съставките й са определени поради способността им да понижават риска от развиване на сърдечносъдови заболявания и на някои типове злокачествени болести на храносмилателната система, в това число рак на дебелото черво.

Учените от италианския Институт за битка с раковите болести настояват, че "Паскалина " е задоволително здравословна, с цел да се употребява два пъти седмично . Това не е първият път, в който оказва се, че яденето на пица оказва помощ за попречване на ракови болести.

 пица Thinkstock

През 2003 година учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развиване на рак на ларинкса е с 59 % по-нисък, на хранопровода - с 34 % по-нисък, и на дебелото черво - с 26 % по-нисък.

Благоприятният резултат се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наименуван ликопен, който е прочут с противораковите си свойства.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР