Историята на този празник е неразривно свързана с историята на

...
Историята на този празник е неразривно свързана с историята на
Коментари Харесай

Молитва към свети Спиридон Чудотворец за спасение на душата

Историята на този празник е неразривно обвързвана с историята на самия светец. Чудотворецът Спиридон е роден през 3 век на остров Кипър. От детството Спиридон се отличава с добрина и просторност на душата. Създал семейство, само че любовта му беше задоволителна за непознати. Помагал на бездомни и заболели.

Свети Спиридон знаел по какъв начин да лекува хората освен физически, само че и духовно. Той прогонвал демони, помагал на хората да придобият религия в себе си. Впоследствие Спиридон става свещеник в Тримифунт, в чест на което получава името си. Той траял да оказва помощ на хората, само че към този момент като пълновръстен нравствен ментор.

Той бил непоколебим и виждал греховете на хората. Свети Спиридон умрял по време на молитва, в своя храм. Погребали го в храма на апостолите в Тримифунт. От 1453 година мощите му се съхраняват на остров Корфу, където няколко пъти в годината си спомнят делата му и отдават респект на светеца.

За какво да се молим на светеца

На 12 декември и всеки различен ден можете да отправите молитва към светеца, като го помолите да ви помогне да разрешите ежедневни проблеми, домашни и финансови проблеми. Спиридон също е молен да излекува душата от нечистотия – от недобри мисли, страхове и подозрения по отношение на милостта на нашия Господ.

Ето една от вселенските молебствия към св. Спиридон Тримифунтски:

„ Помоли Господа Бога за спасението на душите ни, с цел да не ни осъди съгласно нашите беззакония, само че да се извърши с благосклонност към нас, Неговите неверни раби.. Изпроси ни от Христа кротичък и бодър живот, здраве на духа и тялото. Избави ни от душевни и телесни недъзи, от всички умори и интриги на дявола. Моли се за нас на Отца и Сина и Светия Дух, Свети отец Спиридоне. Сега и вечно, и вечно и во веки веков. Амин “.

В този ден би трябвало деликатно да следите какво ви молят близки, другари и непознати. Смята се, че в случай че някой ви помоли за помощ, това е Божието божество, опция да се очистите от прегрешението и да станете по-близо до Господа. Основното е да не казвате на никого за положителните си каузи.

Отличен подарък на този ден е иконата на Свети Спиридон Тримифунтски. Смята се, че тя пази къщата от негативизъм, от хули и кавги, а също по този начин оказва помощ на всички, които живеят в тази къща, да останат смирени и положителни.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР