Приятелка на майка ми работи в птицеферма. Е, вече се

...
Приятелка на майка ми работи в птицеферма. Е, вече се
Коментари Харесай

Позната, работеща в птицеферма, ме посъветва: „Не купувайте пилешко“

Приятелка на майка ми работи в птицеферма. Е, към този момент се досещате какви вести ни носи тя от работата си. А щом влезе през вратата и усети миризмата на пиле от фурната, тя стартира: „ Въобще не ме почитате, помолих ви да не ядете пилешко! “

Да, такива конфузни обстановки се случваха на няколко пъти, до момента в който най-после майка ми проумя, че приятелката й в действителност е напълно сериозна.

Сега, щом се подготви да ни гостува, а това се случва доста рядко, мама пече единствено картофи и зеленчуци. Без ястия с пилешко, салами или яйца.

Отначало приятелката на майка ми в действителност не говореше за всички неща, които виждаше във фабриката си.

Пилето е пленник на своя трагичен живот. Или не оцелява, с цел да се излюпи от инкубаторното яйце, или птицата пораства досега, в който е време да бъде заклана.

Между другото, пилетата с недостатъци в развиването се изпращат на кръвопролитие. Идеалният субект се вкарва в родителското стадо, тъй че да създава крепко поколение.

През целия си живот нещастната птица не излиза от клетката, не се разхожда на чист въздух, на слънце. Това значи, че пилешкото месо не получава никакви естествени витамини. Просто е неефикасно.

И тя получава витамини изкуствено, т.е. посредством храната. Обичайно е да се хранят бройлери с багра, тъй че месото да има търговски тип – когато месото е ярко розово, лъскава кожа – да, това може да са оцветители.

Относно заболяванията. Да, пилетата като цяло са доста слаби във връзка с здравето. Затова репресиите против към този момент заболели човеци са жестоки – те просто се изгарят.

Днес пилето е ненужен артикул. Не носи никаква изгода за хората. Това си е чист бизнес. Не единствено, че заплатите на служащите в птицефермите са ниски, само че и пилешкото нараства всяка година. Затова моята другарка изрично отхвърли безполезния артикул. И от дълго време ни моли да спрем да купуваме изкуствени бройлери.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР