Историята на човечеството, оказва се, е много по-древна, отколкото е

...
Историята на човечеството, оказва се, е много по-древна, отколкото е
Коментари Харесай

Доказано: Човекът е по-древен

Историята на човечеството, става известно, е доста по-древна, в сравнение с е признато да се счита, потвърждават немски учени.

Датата на рождението на Homo sapiens e конкретизирана от немски учени, разшифровали ДНК информацията на негов предшественик. Сензационното изобретение кара учените напълно да преразгледат историята на човешката еволюция.

Предците на актуалните хора и техните „ братовчеди “ (например неандерталците) са се разделили преди към 700 000 години, което e със 100 400 години по-рано, в сравнение с са считали учените. Така че типът, към който ние принадлежим, е доста по-стар, а това значи, че образът на индивида се е променял по-бавно и допустимо по други закони на еволюцията.

До този извод са стигнали учените от Института за еволюционна антропология в Лайпциг.

Учените са прецизирали рождената дата на Homo sapiens, като разшифровали ДНК информацията от костите на неговия предшественик – хайделбергския човек, живял преди 430 000 години на територията на Европа. Останките му били открити в Испания в пещерата Атапуерка.

Това място е станало обект на вниманието на палеонтолозите още през 1976 година За три десетилетия разкопки тук са открити към четири хиляди кости и тридесет цялостни скелета на антични хора. Генетиците изяснили, че предците на индивида са били много по-близки от генетична позиция не към неандерталците, а към техните азиатски съседи – денисовците, чиито остатъци през 2010 година са открити от съветски учени в Алтай.

Това е трети, неизучен по-рано тип хора. Освен това по-рано е направена още една сензация – в нашите гени са открити сред 1 и 4 % неандерталска ДНК.

„ Сега са открити следи на хибридизация. Те не са били толкоз примитивни – имали са собствен комплициран свят, постоянно са споделяли с нас генетичното си завещание, в прочут смисъл са укрепили нашия имунитет и някъде даже са предавали заболявания “, споделя водещият теоретичен помощник на Института по археология на РАН Мария Медникова пред Vesti.ru.

А точно – диабет от втори вид. Самите те не са страдали от затлъстяване, защото са водели преносим метод на живот и са умеели да се приспособяват към мощен апетит.

Всички тези революционни открития са направени въз основата на 4 зъба и дребен откъс от детска кост, открити в Денисовата пещера в Алтай. Тогава в Русия пристигнали най-хубавите палеонтолози от целия свят.

Там са открити оръдия на труда на нов тип човек, който нарекли Нома Алтаенсис, или „ денисовец “, по името на пещерата, където работели археолозите.

Новите данни на генетиците са помогнали на палеонтолозите да слагат всичко на място, като прецизирали маршрутите на великото преселение на народите.

„ В Европа предците на неандерталците са се появили преди повече от милион години, а нашите предшественици по това време са живели в Африка. И би било необичайно предците на неандерталците да се прибирали назад в Африка, с цел да станат там актуалните хора. Не е разумно.

По-логично е те в началото да са се разпръснали, а тези, които са останали, да са еволюирали в актуалния човек “, разсъждава антропологът Александър Соколов.

Сега е станало ясно, че „ далечните родственици “ са се разпръснали да усвояват територията на планетата преди към 500 000 години. Повечето типове антични хора са изчезнали.

Да запази своите гени до днешния ден е съумял единствено индивидът с не най-голямата мускулна маса, само че с развъртян череп – Homo sapiens.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР