Истински скандал се разрази в парламента по повод гласуването на

...
Истински скандал се разрази в парламента по повод гласуването на
Коментари Харесай

Скандали в парламента за оставката на Бисер Петков

Истински скандал се развихри в Народното събрание във връзка гласуването на оставката на обществения министър Бисер Петков. Припомняме, че в петък следобяд изненадващо министър председателят изиска Петков да напусне поста си и предложи министерското място в МТСП да се заеме от сегашния зам.-министър на образованието Деница Сачева. Доводът за желаната оставка беше закъснение в темповете на работа на общественото министерство.

Днес националните представителите би трябвало да гласоподават препоръчаната от Борисов кандидатура. От началото на кабинета „ Борисов 3 ” Деница Сачева е зам.-министър на образованието, а в предходното държавно управление на ГЕРБ тя беше зам.-министър на труда и обществената политика.

Заради рокадите в кабинета, обаче, пристрастеностите в залата се нажежиха и се стигна до замяна на остри реплики.

„ Няма да подкрепим рокадите в кабинета. Смяната на министър на правилото „ стани да седна “ няма да реши проблемите. Министър Сачева ще завари същите проблеми, които ги има в министерството. Съвсем скоро към тези проблеми ще бъдат добавени още други. Социалното разслоение в обществото е това, което нервира всички български жители “, съобщи националният представител от Движение за права и свободи и ръководител на обществената комисия доктор Хасан Адемов по време на дебатите, представен от Агенция " Фокус ". 

„ Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае за какво не може да работи с министър Бисер Петков. ", настоя водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада. Тя засяга обясненията на премиера Борисов за промяната на Петков. Една от посочените от него причине бе, че " множеството министри към този момент не желаят да работят с него ".

" Колеги, вие дали прочетохте решението за промяната на министри? Някъде да сте видели претекстове? Тук няма нито една дума за претекстове. Единствените думи на премиера за промяната са, че никой министър в кабинета не желае да работи с Бисер Петков. Какво значение имат кадровите промени, когато е сгрешен моделът “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Имам възприятието, че участвам не на избор на министър, а на папа. Защо отново тази нервност? Защо е този негативизъм? Защо е това отричане? В края на краищата министърът е представител на една от ръководещите партии и той е задължен да извършва програмата за ръководства. Не му вменявайте чак такива благоприятни условия да прави огромни космополитен злодейства като Дарт Вейдър. Тя ще извършва решението, което се взима тъкмо от тази политическа коалиция. Искам да успокоя сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, че никакви залитания няма да има “, сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов.

„ За оставката на обществения министър постоянно има мотиви и задоволително сериозна маса. Не ме изненадва оставката на министъра на труда и обществената политика, а че цялото държавно управление не си подава оставка. Икономическата и изключително обществената политика на това държавно управление е пагубна за страната “, сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.

„ Позицията на „ Атака “ е ясна - ние настояваме Законът за обществените услуги да бъде анулиран. Искаме да чуем и позицията на госпожа Сачева. Също по този начин за Истанбулската спогодба “, съобщи пък позицията на „ Атака “ Десислав Чуколов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР