Испания е в седмата вълна на коронавируса. Натискът върху болниците

...
Испания е в седмата вълна на коронавируса. Натискът върху болниците
Коментари Харесай

Седма COVID вълна в Испания

Испания е в седмата вълна на ковид. Натискът върху лечебните заведения се усилва, а измежду хората над 60-годишна възраст случаите надвишават 1 000 инфектирани на 100 000 поданици, оповестява БНР. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31707
Статистиката за разпространяването на новите Омикрон разновидности на ковид се базира само на регистрирането на случаите над 60-годишна възраст, защото в края на месец май здравните управляващи в страната публично стопираха да броят новозаразените измежду по-младите.

Дори и на тази база обаче Министерството на здравеопазването открива увеличение на броя на приетите в болница пациенти и напън върху интензивните отделения. Най-висока е заетостта в Ла Риоха, близо 11 %, следвана от Мадрид и Каталуния, а най-ниска остава в Андалусия. Само през последната седмица инфектираните са се нараснали със 136 000 души, а умрелите с 312.

Министър Каролина Дариас прикани за " здравомислие " и предложи още веднъж потреблението на маски на закрито на фона на увеличението на инфекциите. Според нея от решаващо значение за ограничението на заболеваемостта ще се окажат слагането на четвърта доза и идването през есента на новите ваксини, пригодени за последните разновидности на Омикрон (BA.4 и BA.5). Здравните управляващи предизвестяват, че заплахата през лятото е по-висока, поради отпадането на ограниченията в доста от страните.

" Вирусът няма да изчезне единствено тъй като страните стопират да го следят. Продължава да заразява, продължава да се трансформира и към момента убива ", сподели Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР