Исландия има много качества, за които други страни биха могли

...
Исландия има много качества, за които други страни биха могли
Коментари Харесай

Как исландците се борят с коронавируса

Исландия има доста качества, за които други страни биха могли да ѝ завидят. Нейната зрелищна природа, нейното челно място измежду най-щастливите страни в света и в този момент - огромното й тестване за новия ковид.

Тъй като специалистите споделят, че цялостното тестване е от основно значение за управлението на ковид и основаването на по-точна картина на разпространяването на Covid-19, тази островна нация с население от 364 134 души прави тъкмо това.

До момента Исландия е тествала към 10 % от популацията си за новия ковид, в това число и доста хора без проявени признаци, като стартира тези проби един месец преди да е доказан първият инфектиран на нейна територия. Това трансформира острова в международен първенец по тестване на глава от популацията. За момента в Исландия има доказани 1 785 случая на инфектирани с COVID-19 и 10 смъртни случая.
 Снимка 476815

Освен всеобщото тестване обаче, исландците имат и доста забавен способ, с цел да се оправят един от страничните отрицателни резултати, породени от ковид, а точно оправянето със самотата по време на домашна изолираност. Според Lonely Planet, Исландската работа по горите (IFS) н асърчава хората, да прекарват най-малко пет минути дневно, прегръщайки някое близо до дома им дърво.

Според тях това е превъзходен метод да се оправим със самотата по време на карантина. За да улеснят този развой, в Източна Исландия доста от горските пътеки са изчистени от снега, с цел да се даде по-лесен достъп на жителите до дърветата и даже са разширени, тъй че хората да могат да излязат навън, като въпреки всичко съблюдават нужната дистанцията.
 Снимка 476806

IFS даже актуализира своя уеб страница със фотоси на хора, прегръщащи дървета с всевъзможни форми и размери.

Според Исландската работа по горите прегръщането на дървета основава чувство за релаксация и ни зарежда със сили самоуверено да посрещнем провокациите на деня.
 Снимка 476805

Нека не забравяме, че точно дърветата почистват въздуха от замърсители и понижават напрежението при хората, които живеят наоколо до тях. Със сигурност не е наложително да обгръщаме с ръце, с цел да извлечете тези изгоди, само че пък в случай че нямате кой да прегърнем, несъмнено няма да ни навреди.
 Швеция, коронавирусът и и ограниченията на страната за справяне с COVID-19
Необичайната борба на Швеция против ковид

Друг метод към казуса, който и ние имаме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР