Тази седмица времето може и да е типично женско и

...
Тази седмица времето може и да е типично женско и
Коментари Харесай

Дара Екимова, Дони и Нети, Асен Блатечки и още звезди ни канят на SoFest Spring 2024

Тази седмица времето може и да е " типично женско " и ту слънчево, ту дъждовно, само че дано това не тормози никой, който желае да разпусне в дните до неделя. Защото тазгодишното пролетно издание на фестивала SoFest Spring още веднъж ни приютява на изсъхнало в Sofia Live Club за четири вечери с вълнуваща културна стратегия.

Акцент в първия SoFest тази година са концертите. Освен джаз, поп и рок музика обаче, уредниците на събитието са подготвили за гостите още театрална премиера, както и особено подкаст издание, и изложения.

Откриването на фестивала довечера, 16 май, ще бъде с Дара Екимова. Освен първите си шлагери, тя ще извърши и неиздадени части от идния си албум. На сцената ще я забележим в компанията на музикантите Пламен Денчев - клавишни и Алекс Валериев - китара. Освен това изпълнителката ще показа и денс шоу, в което ще се включат и танцьорите Борис Бъчваров, Виктор Ангелов, Йоана Станчева и Никол Карушкова.

Втората вечер от фестивала, 17 май (петък), пък е непокътната за премиерата на спектакъла " Този филм ". Заглавието му несъмнено ни звучи познато и, несъмнено, то не е определено инцидентно. Автор на пиесата е изпълнителят, композитор и артист - Добрин Векилов - Дони, който извършва едноименната ария със брачната половинка си Нети Добрева. Именно тя ще е в основната роля в представлението. На сцената обаче ще си партнира с различен артист - Асен Блатечки. Режисьор на постановката, разказана като " комедия с привкус на романс ", е Иван Урумов. Тя към този момент е била показана на европейско турне, като за първи път у нас можем да я гледаме навръх SoFest.

Освен спектакъл, в петък още веднъж ще има музика. Момичетата от трио VIVA - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова ще показват акапелни осъществявания, музикални тълкования, както и сингли от дебютния си албум Supernova. Към тях ще се причисли и певицата Яна Николова, която е и текстописец на песните в албума на триото дружно с татко си Славчо Николов от Б.Т.Р.

В съботната вечер, 18 май (събота) още веднъж ще слушаме нова и друга музика. Ще я показват Теодосий Спасов и гръцкото трио The Crossover Trio. За първи път на българска сцена ще чеум пиано солиста Янис Кирим и музикантите Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент, които свирят на екзотичните принадлежности канун (който произлиза от остарялата египетска арфа) и уд (най-известният арабски музикален инструмент). Мелодична и ритмична ще е тяхната музика, която е въодушевена от музикалните обичаи на Източното Средиземноморие и Балканите, и превключва сред обичайната балканска и съвременна музика.

На 19 май (неделя) SoFest Spring 2024 ще бъде закрит с подкаст и концерт. Форматът " КиноСпирка " с водеща Мария Вълдобрева ще се придвижи на сцената на Sofia Live Club с посетители композиторите Петър Дундаков и Влади Ампов - Графа, които ще опишат повече за основаването на кино и театрална музика.

Програмата в последния ден на фестивала ще продължи с концерт на Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени ". Тогава ще се състои и формалната промоция на новия албум на групата -!УдивителниВъпросителни? Събитието обаче ще е даже още една концепция по-специално, защото фронтменът Стефан Вълдобрев ще отпразнува рождения си ден.

SoFest Spring 2024 е от 16 до 19 май в Sofia Live Club. Повече информация има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР