Ирландският министър на външните работи Саймън Коувни призова британските политици

...
Ирландският министър на външните работи Саймън Коувни призова британските политици
Коментари Харесай

Ирландският министър на външните работи: Подкрепете споразумението за Брекзит на Тереза Мей или се пригответе за хаос

Ирландският министър на външните работи Саймън Коувни прикани английските политици да поддържат проектоспоразумението на премиера Тереза Мей за Брекзит, тъй като в противоположен случай ще би трябвало да се подготвят за обстановка на безпорядък при Брекзит без съглашение, съобщи ДПА.

"Трябва да бъде изработен избор - той е сред това съглашение и безреден Брекзит без съглашение ", съобщи Коувни, представен от английската организация Прес асосиейшън.

В сряда Мей контракти план на съглашение за излизането от Европейски Съюз, само че е изправена пред тежка борба в английския парламент за прокарването на документа. Ако планът не мине, тогава Англия може да се озове в състояние да напусне съюза на 29 март 2019 година, без да е договорила изискванията, по които ще стане това.

Един от най-проблемните въпроси е този за границата сред членката на Европейски Съюз Република Ирландия и Северна Ирландия. Последната ще напусне Европейски Съюз дружно с останалата част от Обединеното кралство.

Европейски Съюз настоя да се създаде защитен механизъм, посредством който да се резервира отворена границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия по този начин, както е заложено в мирното съглашение за споразумяване на спора в Северна Ирландия. Според евроскептиците този защитен механизъм ще вкара Англия в близки връзки с Европейски Съюз макар излизането й от съюза.

Във вчерашното си изявление Коувни добави, че ще бъде "трудно " да бъде открита опция на контрактуваното от Мей съглашение и в това време да се избегне появяването на физическа граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР