Иран, Русия и Турция ще се опитат да намерят решение

...
Иран, Русия и Турция ще се опитат да намерят решение
Коментари Харесай

Путин и Ердоган ще работят заедно за Сирия

Иран, Русия и Турция ще се опитат да намерят решение за обстановката в следената от бунтовниците сирийска провинция Идлиб в духа на съдействие, характерен за процеса от Астана, се споделя в текста на заключителното изказване, оповестено след договарянията на водачите на трите страни, провели се в Техеран, оповестиха международните организации, оповестява Блиц.

Срещата беше извършена на фона на засиленото напрежение, обвързвано с хипотетична военна атака на режима на Асад в Идлиб. Турция се притеснява, че военна интервенция ще провокира филантропична рецесия. Следващият кръг на тристранните договаряния сред тримата президенти, които се пробват да намерят спокойно решение на сирийската рецесия, ще се състои в Русия. И трите страни поддържат воюващи страни в сирийския спор, само че Москва и Техеран са на страната на режима в Дамаск, а Анкара поддържа бунтовниците.

Турският президент Реджеп Ердоган прикани за преустановяване на огъня в Идлиб, последния огромен бастион на бунтовниците. Путин сподели, че Русия се надява, че нейният „ апел за мир в зона Идлиб ще бъде чут добре “. „ Ние ще се стремим към помирение сред всички враждуващи страни, което не се отнася за терористичните организации “, добави той.

Путин упрекна терористите, че употребяват цивилното население за жив щит, и също така увери, че разполага с „ неопровержими доказателства ", че се готвят „ опити за инсценировка за потребление на химическо оръжие от сирийските управляващи ". В взаимното изказване от срещата се показва, че трите страни ще работят за елиминирането на терористичните организации „ Ислямска страна “ и фронта „ Ан Нусра “ от територията на Сирия. Те постигнали и единодушие да „ работят взаимно за разрешаване обстановката в Идлиб според духа на съдействие, който характеризира процеса от Астана “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР